Ruimte tussen isolatie en dak?

Kacheltje

  • #21
Aangeziende vraag of het tegen het dakbeschot kan ga ik uit dat de folie aan een zijde zit en het geen rol is (spijkerflensdeken) die volledig voorzien is en tegen de balken of rachels geniet worden.

Ik zie dit voor me.
 

Tiho

  • #22
Waarom kom jij niet eens met gegevens over hoe jij het zegt Jan. Alle producenten zeggen kierdicht en niet ventileren erachter omdat dat juist averechts werkt.

Jij zegt elke keer deze opbouw. Daarmee krijg je dus de koude luchtstroom die het probleem veroorzaakt. En daarna moet je het weg ventileren.

Ik heb nooit ergens adviezen gezien ook over folie onder een beschoten dak nog steeds. Dat ligt er altijd op. Onbeschoten daarentegen wel.

Ik denk ook dat de Ts getoonde isolatie heeft. Alleen folie waarvan hij de naden plakt lees ik over.
 

Wouterc

  • #23
Nu snap ik het niet helmaal meer! Ik heb isolatiemateriaal zoals afgebeeld. De alu laag komt aan de woonzijde. Moet er nou wel of niet iets tussen de isolatie en het dak?
 

Kacheltje

  • #24
De kieren waar de tocht door komt dichten is al voldoende.
Een dampopen folie werkt makkelijker en blijft beter zitten dan aftapen.
Als je de aangegeven links doorleest lijkt me het mijn inziens duidelijk, toch? Dat de aangegeven links in twijfel getrokken wordt werkt verwarring zeker in de hand.
Lees van het merk wat je gekocht hebt de verwerkingsvoorschriften anders door als die er is.

Lees je pb berichten even na. :wink:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #25
Er wordt nu gesuggereerd dat ik tegen folie ben en dat is niet zo.

Ik heb diverse woningen geïsoleerd met de methode die ik beschreef en ook woningen opnieuw geïsoleerd omdat door aanbrengen van folie tegen het dakbeschot de planken gingen rotten na stuifsneeuw en hevige regenval.

De ellende die ik tegengekomen ben werd veroorzaakt doordat de folie strak tegen het dakbeschot aangebracht werd, ik ben daarom sterk tegen het aanbrengen van folie strak tegen het beschot, als er vocht tussen de folie en het beschot komt kan het niet weg, het kan maanden duren voordat het vocht weg is.
Door ventilatieruimte aan te houden tussen folie en beschot is er geen risico dat er vocht blijft "plakken" tussen dak en folie.
Uiteindelijk gaat het hier maar over 1 belangrijk punt, namelijk of afstand nodig is tussen beschot en folie.



@ Kacheltje, ik zie maar 1 link en dat is een link die over een ander soort isolatie gaat.

Maar goed, ik hou op met waarschuwen en ga niet verder in dit topic en wens TS veel succes.
 

Tiho

  • #26
Het gaat mij om het nut van de folie. Als je hem niet toepast kan hij zeker geen ellende veroorzaken.

Niemand suggereert dat jij er tegen bent. Jij loopt er juist voor te pleiten terwijl ik en volgens mij kacheltje ook het nut er niet van in zien.

Daarom vroeg ik jou om een link waarin beschreven staat wat dus verder niemand beschrijfd.
 

Kacheltje

  • #27
Ik sugereer niks.
Op de vraag of de isolatie tegen het dakbeschot mag is het antwoord van mij ja, een antwoord die ook bevestigd wordt door fabrikanten en de barache organisatie in de aangegeven link.
Net als het winddicht maken van het dak staat er in bescheven.
Dit kan met een damp open folie maar ook met andere maatregelen.

Dat je het er niet mee eens bent en aangeeft dat het problemen geeft zijn je eigen woorden maar zijn nergens terug te vinden bij fabrikanten of de branche, mijn antwoorden zijn mijn inziens inmiddels voldoende onderbouwd en worden door de bouw algemeen gedragen.

Je hebt gevraagd om aan te geven waar dergelijke info te vinden is, die heb je gekregen en daar mag je het mee doen. Als je mening blijft dat het problemen geeft dan gaat de hele branche de mist in want deze methoden worden algemeen toegepast.
Je zet hiermee de branche en de isolerende bedrijven in een slecht daglicht. Iets waar je in het verleden zelf enorm tegen was.

Hierbij het laatste wat ik in dit topic schrijf, op vragen van wouter zal ik nog reageren om de vragensteller hiermee van dienst te zijn.
Deze manier van discuseren bevalt mij allerminst.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu