Ruimte onder de voordeur te klein voor nieuwe PVC-vloer

hidde-klus

 • #1
Ik ben tegen een probleem aangelopen bij het (laten) leggen van onze nieuwe PVC-vloer. We kwamen er op de legdag namelijk achter dat de ruimte onder de voordeur niet genoeg is om de vloer daar door te leggen. Meedenken voor een goede oplossing zou erg gewaardeerd worden.

Situatie: in onze nieuw gekochte woning lag een plavuizenvloer die wij niet zo mooi vonden, dus zijn we voor visgraat PVC gegaan. Hiervoor is de plavuizenvloer ge-egaliseerd en is het PVC hier bovenop gelijmd. Waar we geen rekening mee hadden gehouden was dat dit bij de voordeur niet zou passen, omdat de deur hier al zeer strak over de plavuizen gaat en de extra paar mm van de vloer niet past daar. Hier kwamen we pas achter toen de vloerenlegger al bezig was en op de dag zelf besloten dat stuk dan over te slaan en later op te lossen.

Zie bijgevoegde foto's van de huidige situatie. De PVC vloer loopt nu tot ongeveer de draaicirkel van de deur en direct bij de deur liggen de oude plavuizen nog gewoon. Onder de deur is hooguit 1mm ruimte. Meer dan een paar A4-tjes krijg ik er niet onder voordat de deur niet meer goed open gaat.

De vraag is wat nu? Paar opties die we zelf bedacht hebben:
- Plavuizen er uit bikken en deze vervangen door een (op maat gesneden) deurmat voor het volledige deel waar nu nog plavuizen liggen. Op zich vinden we een grote deurmat best mooi.
- De deur inkorten en dan alsnog een (dunne) mat op de plavuizen leggen
- De deur inkorten en dan alsnog PVC helemaal doorleggen om de huidige mat heen. Lastige is natuurlijk dat het PVC al afgezaagd is en je dan wel goed moet puzzelen om dat mooi te maken (als dat uberhaupt kan?)

In alle opties die ik kan verzinnen moet of de deur worden ingekort of moeten de plavuizen er uit. Ik heb geen idee welke makkelijker is als je kijkt naar kosten, moeite, en kwaliteit van het uiteindelijke resultaat:
- Deur inkorten lijkt mij niet makkelijk, want dan moet de deur er uit, afgezaagd worden, maar levert mogelijk problemen op met tocht aan de onderkant (drempel ophogen?)? En als de deur verstevigd is met metaal lijkt het me ook moeilijk? En dan moet je waarschijnlijk opnieuw lakken/verfen aan de onderkant van de deur en iets doen met de tochtstrip daar?
- Plavuizen er uit is misschien ook niet ideaal omdat je niet wil dat die onder het PVC wegbreekt?

Als ik zelf hier over nadenk dan lijkt plavuizen er uit de beste oplossing, maar wat denken jullie?

IMG_4339.jpg IMG_4338.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jackd

  • #2
  " - Plavuizen er uit is misschien ook niet ideaal omdat je niet wil dat die onder het PVC wegbreekt? "
  Eerst inslijpen met een haakse slijptol.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  De drempel steekt toch wel 10 mm boven de vloer uit, dan hangt de deur normaal gesproken minimaal 12 mm vrij van de vloer.
  Loopt de vloer op of staat de hangstijl uit het lood?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  De dorpel ligt gelijk met de vloer en dat zal de deur ook bijna doen.
  De lekdorpel op de deur zal hoger zitten omdat die over het verhoogde deel van de dorpel valt.
  Dus deur inkorten zou ik niet doen, heb je kans op tocht .
  Zoals gezegd tegels inslijpen net naast het nieuwe pvc.
  Tegel er uit halen en dan tegen het pvc een haaks tegelprofiel lijmen en dan een mat er in op maat.
  Tegel profiel voorkomt dat je de rand van het pvc kapot loopt.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
  Nu zie ik het ook:shock:, deze dorpel heeft een extra aanslag.
   

  hidde-klus

  • #6
  Dan klinkt inslijpen en dan de plavuizen er uit wel als beste optie, bedankt!

  De reden dat ik dacht dat deur inkorten misschien een optie was, is dat de drempel inderdaad 10-15mm boven de vloer uitsteekt en zelfs met 5mm minder deur er misschien nog wel genoeg sluiting is zonder tocht, maar dat risico wil ik inderdaad liever niet lopen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu