Ruimte achter keukenkastjes voor leidingen

Limbo

  • #1
Ik ga binnenkort een keuken plaatsen en moet nu eerst nog wat leidingenwerk verleggen. Nu vraag ik me af hoeveel ruimte er achter de onderkastjes is om water en gas leidingen hier horizontaal achter te laten lopen (of is hier geen ruimte voor?). Als er wel enige ruimte is, is deze ruimte normaalgesproken ook achter een oven, hier moet ik nl ook achterlangs.

Verder moet ik nog wat stopcontacten plaatsen, deze zullen waarschijnlijk onder het plint-nivo moeten komen, maar kan ik er dan nog aan (is de plint afneembaar) of moet ik deze in een anderkastje plaatsen. De kastjes naast de oven zijn alletwee ladenkasten... zijn de stopcontacten via zo'n kast goed toegankelijk..

nou verschillende vragen, als er iemand een antwoord heeft hoor ik het graag
 

Keukenmonteur

  • #2
De ruimte achter de kastjes is verschillend per merk keuken van 1.5 cm tot 5 cm maar je kunt de leidingen volgens mij beter zo laag mogelijk achter de kasten laten lopen dus eigenlijk onder het plint niveau dan zit je altijd goed en achter de over kun je beter geen leidingen plaatsen daar sommige ovens soms de volledige kastdiepte nodig zijn.
De stopcontacten kun je ook onder plint niveau monteren ,de plint kun je nl zo onder de keuken vandaan halen.


succes ermee
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu