Afvoer vaatwasser geen ruimte achter vaatwasser

Tim46

  • #1
Hallo iedereen,

Wij willen een keuken laten plaatsen, maar we kwamen een probleem tegen, het is een drive-in woning, dus de keuken is op de eerste etage.

De keuken die we willen heeft een koelvries/combinatie daarnaast een apothekerskast, dan de vaatwasser dan de spoelkast etc het blad hebben we uit een geheel laten maken.

Nu heb ik een probleem met de afvoer: deze zit nu ter hoogte van de vaatwasser en steekt met een metalen pijp 30 cm uit de betonnen vloer 5 cm van de muur af . De vaatwasser heeft weinig tot geen ruimte erachter dus die metalen afvoerpijp moet daar weg, gelijk met de vloer weggeslepen worden denk ik , ik kan in de garage eronder deze afdoppen.

Maar ik heb geen afvoer meer :shock: Er zit nog naast de keuken in een kast de hoofdafvoer zo`n hele dikke pijp, ik zie geen andere mogelijkheid dan deze te voorzien van een tussenstuk met een aansluiting van 40 te maken en van de andere kant deze afvoer te maken naar m'n spoelkast. Kan dit?
 

Fiesiekus

  • #2
Vaak hebben vaatwassers toch een uitsparing aan de achter/onderzijde waar de toe- en afvoerslangen lopen? Kijk daar eerst goed naar, als die er zit kan je misschien de bestaande afvoer toch nog gebruiken. Let wel: om leeglopen van de vaatwasser tegen te gaan moet de afvoerslang eerst een bepaalde hoogte hebben gehad. Ik weet niet goed wat je met "spoelkast" bedoelt: als dat de onderzijde van de spoelbak is: er zijn speciale sifons waarop met een klemverbinding de vaatwasserafvoer aangesloten kan worden.

Anders kan op de standleiding met een zadel een 40 mm aansluiting gemaakt worden. Zoek op dit forum onder "zadel" of "zadelstuk"

Suc6
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu