Rubbers deur vriesgedeelte zitten los

HaroldQQQ

  • #1
Ik heb een koel-vriescombinatie (inbouw). Van de deur van het vriesgedeelte zitten de rubbers los. Ik heb de indruk dat de deur niet optimaal sluit. Alles werkt nog goed, maar na schoonmaken is er al heel snel nieuwe ijsvorming en het apparaat is meer geluid gaan maken. Wellicht komt dat door de loszittende rubbers.

Ik overweeg om (op het moment dat de koelkast uitstaat en na ontdooien) de rubbers gewoon vast te lijmen met gewone montagekit. Is dat een goed idee? Of moet ik rekening houden met complicaties? Alvast dank!
 

Co de Witgoedman

  • #2
U kunt een stuk beter geholpen worden als u het merk en typenr opgeeft.
 

HaroldQQQ

  • #3
Het betreft een Candy, type CIC 320 LE.
Met drie vriesladen onderin, de onderste deur komt 2 millimeter meer naar voren dan de bovenste deur.
 

HaroldQQQ

  • #4
Wellicht zou ik ook contactlijm kunnen gebruiken. Is dat een nog beter idee?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik denk dat het probleem bij het beantwoorden ligt in het merk, waarvan bij de meeste beantwoorders weinig gegevens beschikbaar zijn.

Het lijmen van rubber op metaal kan met contactlijm, of met cyanol-acrylaatlijm (secondenlijm). Wees met die laatste soort erg voorzichtig voor huid en ogen, voor je het weet zit een en ander aan alkaar gekleefd.

En... lijmen lukt nooit op vettige of stoffige oppervlakten, dus eerst goed ontvetten. Bijv. met thinnen, maar het rubber maar heel kort raken, anders lost het daarin op.

Dit is alleen een suggestie voor de soort lijm. Ik kan zelf niet beoordelen of dit voor het deurrubber van een koelkast de beste methode is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu