RTL Ventiel: 35 meter slang, lage CV temperatuur

Peperbusse

  • #1
In onze badkamer ligt 35 meter slang voor de vloerverwarming in een betonnen vloer van 6 cm dik op Lewis platen. Voor de regeling van de temperatuur dacht ik een RTL ventiel te gebruiken, maar wil toch graag nog even wat andere meningen.

De maximale lengte of oppervlakte waarvoor een RTL ventiel geschikt is, lopen nogal uiteen. Van 20 tot 35 meter, van 5m2 tot 15m2. Daar word ik niet veel wijzer van. Dat dit samenhangt met de temperatuur die de vloer kan verdragen, komt wel overal naar voren. Daarbij gaat elke fabrikant er volgens mij vanuit dat de ketel staat ingesteld op een CV temperatuur van 75 graden (of meer). In onze situatie zal deze op max 55 graden komen te staan, aangezien we op de begane grond in een droogbouw vloerverwarming systeem niet meer nodig hebben dan 45 (max) en de radiatoren boven met 55 graden voldoende vermogen hebben. Daarbij vraag ik me af:

Kan ik veilig een RTL ventiel aansluiten op de vloerverwarming in de badkamer met 35 meter slang, wanneer de CV temperatuur niet hoger dan 55 graden zal zijn?
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Ik raad een RTL ventiel als "regeling" altijd af en wij passen zoiets als professionele installateur van vloerverwarming dan ook nooit toe.
Zou het zeker ook in deze situatie niet aanraden Vaak komt nadien de wens om vloerverwarming gescheiden te kunnen regelen van de radiator: dat is dus niet mogelijk.
Voor de rest biedt een dergelijke methode geen enkele veiligheid m.b.t. bijv. te hoge temperaturen in de vloer, die de vloer zouden kunnen beschadigen.
 

Peperbusse

  • #3
Dankjewel! Je stuurt dus aan op een enkelgroeps verdeler. In dat geval laten we de handdoekradiator waarschijnlijk helemaal achterwege.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu