Mysterie vloerverwarming met RTL ventiel

EmielMantel

  • #1
Goedemiddag,

Ik heb in mijn badkamer (2,4 bij 2,4 meter) een radiator waarvan de retourleiding op een K-RTL ventiel is aangesloten waarna er een vloerverwarmingsbuis van 16mm is aangesloten met een lengte van ongeveer 17 meter.
Op de radiator zit geen afsluiter, op het K-RTL ventiel staat de waterthermostaat op 5 en de Honeywell HR92 staat open. De CV temperatuur heb ik voor nu op 55 graden staan. (Ben met de temperatuur aan het experimenteren.)
Ik heb het idee dat er alleen water wordt doorgelaten naar mijn badkamer wanneer er minimaal een tweede radiator open staat die op de 3-groeps CV verdeler (1e verdieping) zit aangesloten. De radiator in de badkamer wordt iig niet altijd warm

Kan het zijn dat door de lengte van de vloerverwarming het bypass ventiel in mijn installatie in werking treed en dat deze sluit wanneer een tweede radiator opent?

Ik ben benieuwd of iemand mij kan helpen.

mvg, Emiel
 

Marcn88

  • #2
Bypass ventiel kunt u controleren of deze opent door aan de leiding van de bypass naar de retour te voelen als deze warm is laat deze door en zal dus iets zwaarder afgesteld moeten worden, let wel dat hij wel opent als alles gesloten is
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu