Royal garden tuinset opnieuw lakken

Falco p

 • #1
Ik heb laats via marktplaats een mooie tweedehands royal garden tuintafel gekocht (metaal). Echter, heeft deze wel wat roest plekjes hier en daar. Ik wil de tafel dan ook graag helemaal opknappen zodat die er weer top uit ziet. Ik ben er via de site van royal garden achtergekomen dat de kleurcode die zij gebruiken betreft: RAL 7043 traffic grey B. Daarbij heb ik de vraag of ik voor mijn tafel een glans, zijde glans of matte lak moet hebben (zie foto). Daarnaast zie ik nog een verschil in spuitlak en gewone lak. Welke is het beste voor dit karwei? De zijrand ga ik denk ik volledig lakken en enkele plekjes in het blad wil ik ook behandelen. Als laatste ben ik nog benieuwd welke merken/winkels hier voor aangeraden worden. Het zou uiteraard zeer fijn zijn om een winkel te bezoeken waar je een tester kan kopen in plaats van 30 euro te betalen voor een pot die dalijk toch de verkeerde kleur blijkt te hebben. Ik hoop dat iemand mij hierbij kan helpen! Dan zou ik helemaal blij zijn. Alvast bedankt voor het meedenken!

groetjes,
Falco

B1D02552-0FA5-4BA8-9D9C-77C366996373.jpeg 1244698F-D161-49DF-8F18-574B304B6116.jpeg
 

Ijssel87

 • #2
Wat betreft mat zijdeglans of hoogglans is puur wat je mooi vind.

Persoonlijk zou ik hier spuitlak voor gebruiken, en erna een blanke spuitlak. Dat wordt veel harder dus beschadigd minder snel. Echter mooi spuiten vereist wel enige ervaring. Met kwast kan ook heel mooi natuurlijk, maar dat zou me zelf weer minder goed lukken.

En zoek gewoon een goed merk verf uit, zeker voor je tuinset in weer en wind. Waar je dat dab koopt maakt niet zoveel uit.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
 • #3
Bijwerken blijf je zien, er is altijd kleurverschil.
Helemaal overschilderen of spuiten.
 

Falco p

 • #4
het is met name de rand om de tafel die wat plekken vertoont. Dus eigenlijk willen we die volledig lakken. In het midden van de tafel is alles minimaal en zal er op zijn hoogst wat bij gestipt worden. Bij de vorige tafel hadden we ook enkel de rand gedaan en daar was zeker kleurverschil te zien, maar dit was zeker niet storend! Ik hoop nu door middel van de kleurcode die zii zelf aangeven toch richting de zelfde kleur te gaan ivm het bij stippen op het blad. Maar omdat ik dus ongeveer de zelfde kleur wil houden zoals de royal garden sets normaal hebben was ik benieuwd of die standaard dus zijde glans, glans of mat zijn. De tafel hoeft er overigens niet gloed nieuw uit te zien, maar gewoon weer in nette staat! Wellicht met deze verduidelijking nog wat adviezen? Bedankt voor de reacties in ieder geval alvast!
 

Ijssel87

 • #5
Bijwerken inderdaad met een potje en penseel doen, daar wordt spuiten geen succes. Lak uit spuitbus is veel te dun om die plekjes op te vullen. Of het mat is of niet is zo niet te beoordelen.
 

Falco p

 • #6
Super! Zo kom ik wel verder! Dan alleen nog de vraag, in sommige winkels kan je eerst een sample kopen zodat je het uit kan testen. Volgens mij hebben praxis, gamma en karwei bijvoorbeeld deze meng service. Maar voor zover ik zie geld dit niet voor metaallak. Zijn er winkels die dit wel doen? Een pot van 30 euro kopen om
Vervolgens weg te gooien omdat de kleur toch teveel verschilt is toch zonde
 

Falco p

 • #7
Excuses, nog een vraag. Moet het perse metaallak zijn die je gebruikt? Er zit immers al een lak overheen natuurlijk die slechts licht wordt opgeschuurd.
 

Ijssel87

 • #8
Speciaalzaken hebben kleurenwaaiers die je vaak kan lenen.

Het is me niet helemaal duidelijk wat je nu precies wilt doen. Je hebt het over kale plekjes bijwerken maar ook over bestaande lak heen verven...
 

Falco p

 • #9
Hahah excuses. Ik wil de buitenrand in het geheel rondom lakken (die rand waar de roestplek zit). Dus ik dacht eraan om deze gehele rand lichtjes op te schuren en daar dan overheen te lakken. Voor de rest heb je boven op het blad waar het patroon in zit enkele mini roestplekjes die ik dan gewoon wil aanstippen (dus dan hoop ik dat de lak die ik kies aardig overheen gaat komt met de huidige kleur). Dus de lijst om het blad wil ik volledig aanpakken en het blad zelf waar het patroon inzit enkel de lelijkere plekjes (zie nieuwe foto) bijwerken. Is het zo duidelijk?

AAC9C2A7-CCFA-4403-A9C7-B56324DD8C7C.jpeg
 

Falco p

 • #10
Bij mijn stoelen zijn de armleuningen ook geverfd, dit is echter wel best een flink kleurverschil wat niet storend is (zie foto). Echter als ik zo’n grote kleur afwijking midden op het blad zou gaa gebruiken met aanstippen wordt het een poppenkast natuurlijk.
 

Falco p

 • #11
Maar ik vroeg me dus af of er voor de rand van het tafelblad echt metaallak nodig is. Als je hem licht opschuurt neem ik aan dat je lakt over de oude lak.
 

Falco p

 • #12
Thanks voor de tip mbt de kleurwaaiers!
 

Ijssel87

 • #13
Ik zou hier ivm weersinvloeden wel een serieuze lak voor gebruiken ja. Geef ern paar euro meer aan een pot uit, voor metaal lak. Zonde als je straks een loslatende laklaag gaat krijgen.
 

Falco p

 • #14
Dan ga ik dat zeker doen, geld is het probleem niet! Thanks voor alle hulp!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu