Aluminium Tuinset Restaureren

Macbram

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een tuinmeubelset van gelakt(?) aluminium dat inmiddels bijna helemaal is afgebladderd. Nou wil ik het graag restaureren. Ik zie 2 mogelijkheden: schilderen of polijsten.

De voorbehandeling lijkt me min of meer gelijk: heel goed schuren.

Schilderen lijkt me zeer lastig met aluminium. Ik zou dan voor een spuitbus kiezen. Dan moet ik een min of meer stofvrije ruimte creëren, maar dat lukt me wel denk ik. Ik heb geen ervaring met spuitbussen maar ik weet dat je het beste veel dunne lagen kan doen.

Polijsten lijkt me veel werk, maar wel te doen als het met het polijsten van velgen te vergelijken is. Ik zoek niet speciaal een hoogglans, als het maar een beetje netjes is.

Ik heb nul ervaring met beide mogelijkheden, maar Ik heb op internet al flink rondgezocht naar methodes en ik denk dat ik daar wel uit kom.

Wat zouden jullie doen?
Is er eventueel nog een andere suggestie?

bij voorbaart dank!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Oneerbiedig noemen wij in vaktermen het metaal dat voor deze sets wordt gebruikt pisbakkenstaal. Indien u het polijst tot op de ondergrond en zo laat heeft u vanzelf over enige tijd een roestbruine uitvoering.

U schrijft zelf al: goed schuren. Dit betekent alle bladderende delen verwijderen, de ondergrond goed ontvetten en daarna een primer aanbrengen ( kan ook uit de spuitbus).

Hierna afwerken met een aluminium spuitlak.

Misschien is het raadzaam om naar een nieuwe set uit te zien als u alle kosten en moeite bij elkaar gaat optellen.
 

Macbram

  • #3
Dank u voor de info. Ik heb besloten de tafel te schilderen, en dat lukt goed. De stoelen gaan we vervangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu