Roomdivider met houten latten bevestigen

bebalife

  • #1
Beste allen,

Helaas is de opening van de woonkamer naar de hal (met toilet) en de keuken te groot. Om toch wat enige privacy te creëren, wil ik tussen de woonkamer en de hal een roomdivider plaatsen zoals op de foto. Ik heb op internet gezocht naar de montagemogelijkheden, maar ik heb hier helaas niets over kunnen vinden.

Heeft iemand een idee:
1. hoe ik de planken kan monteren aan de vloer en het plafond? Betreft een woning met reeds laminaat en vloerverwarming.
2. hoe krijg ik een lat in één stuk tussen vloer en plafond?

Alvast heel erg bedankt.

roomdivider-houten-latten.jpg
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Met een anker aan de bovenkant en aan de onderkant van de lat dat je in het beton van vloer en plafond vastzet. Dan moet je wel weten waar je vloerverwarming zit want je moet boren in vloer en plafond, of in ieder geval weten hoe diep de vloerverwarming zit. Ik denk wel dat je een cm of 4 in het beton moet verankeren. En ik weet niet precies wat er op de vloer ligt, maar je moet wel even kijken of dat nog moet kunnen werken, dan wordt het wel wat lastiger om het strak af te werken.
 
Laatst bewerkt:

Matt77

  • #3
Toevallig zag ik van de week op facebook een filmpje waarin ze precies doen wat jij wil maken. Ik zet de link hieronder. Ik hoop dat het filmpje voor jou dan ook zichtbaar is. En dat het volgens de regels mag.

facebook
 

Matt77

  • #4
Als je niet in de vloer kan boren is het misschien mogelijk de blokjes op de vloer met een goede constructielijm te lijmen.
 

Hano1963

  • #5
Hallo allemaal, Ik wil graag exact hetzelfde doen als hiervoor beschreven. Ik heb ook dezelfde situatie van vloerverwarming en laminaat. Ik heb een foto bijgesloten van hetgeen ik zou willen. Het idee is er nog maar net. Ik wil deze balken matzwart RAL 9005 maken.
Wat voor materiaal voor de balken te gebruiken? Hout? MDF? En waar kan je dat kopen?

balken.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu