Rookkanaal door carport

Eksman

  • #1
Hoi,

graag hoor ik van jullie tips/info over het volgende. ik heb achter een carport die ik niet gebruik (voor mn auto). nu wil ik in het midden een rookkanaal maken door het dak (wat houten balken met platen en bitumen), zodat ik lekker een vuurkorf/tuinhaard kan maken.
ik heb in middels een rookkap met een 100 mm pijp erop.
kan iemand vertellen waar ik op moet letten? is een dubbelwandige pijp noodzakelijk? hoe kan ik de constructie het beste aan/in het dak bevestigen?

alvast bedankt voor tips, alles is welkom!
groet
dirk
 

Pepjo

  • #2
Even googelen op "dakdoorvoer" en je bent er zo uit.
 

Eksman

  • #3
Ok dankjewel, ik heb uiteraard gegoogled en kan een heleboel informatie vinden, maar dat is ook het probleem: misschien is het wel redelijk simpel en heb ik bv geen dubbelwandige pijp nodig. dus als er iemand is die hier ervaring mee heeft; alle tips zijn welkom.
groet

dirk
 

Pepjo

  • #4
Je moet afstand houden tussen de hete rookgassen en je dakbeschot, anders gaat de boel in de fik.

Dus je ontkomt niet aan een dubbelwandige constructie, een dubbelwandige dakdoorvoer of een gemetselde schoorsteen waar je rookgasafvoer doorheen loopt.

De enige ander optie is m.i. om je rookgasafvoer onder het dak langs te laten lopen tot de zijkant en hem dan naast het dak omhoog te steken.
Maar dat is slecht voor de trek.
 

Eksman

  • #5
Hoi, bedankt voor je antwoord weer. nog 1 vraag; ik heb een rookkap met daar bovenop een pijp aansluiting/afvoer van 100mm
nou hoor ik van iemand die beweert dat dat veel te klein is voor rookafvoer, dat je minimaal 250mm nodig hebt voor een openhaard vuurtje.
weet iemand of 100mm echt te klein is? het zou toch raar zijn dat overal 100mm wordt verkocht en dat dat altijd te klein is voor een lekker vuurtje in de tuin / in huis.
groet
dirk
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu