Vorstvrije buitenkraan en doorstroomboiler

Jans81

  • #1
Goedenavond

Ik heb in de achtertuin een vorstvrije buitenkraan van Sphinx (zie foto). Nu heb ik daar, ten behoeve van een dogwash, een doorstroomboiler op aangesloten van het merk MAXXMEE (doorstroomboiler - Mini - 3600 Watt - 240V - RVS, zie foto), zodat ik in de tuin warm water heb.

De boiler werkt matig. Het water blijft lauw en de waterdruk is niet je van het, waarschijnlijk door te weinig druk blijft het lauw. Daarbij; als ik de kraan dichtdraai doet de vorstvrije kraan zijn werk en laat het overtollige water uit de leiding lopen. Alleen loopt dit water dan over de doorstroomboiler heen.

Mijn vragen zijn;
1) Kan ik de vorstvrije buitenkraan vervangen door een reguliere buitenkraan?
2) Zo ja, moet ik dan het gehele binnenwerk verwijderen, dus ook de spindel (zie foto)?
3) En zou met het aansluiten van een gewone buitenkraan de waterdruk ook veranderen?

Bij vorst sluit ik sowieso de hoofkraan al af, omdat we in de voortuin ook een gewone buitenkraan hebben, dus dat is voor mij geen probleem.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Hartelijke groet, Jans

1200x1018.jpg Buitenkraan.jpg download.jpg
 

ADDave

  • #2
Het ligt niet aan de kraan maar de doorstroomboiler. Deze modellen heb ik nog niet eerder gezien maar dit kan nooit veel soeps zijn. Überhaupt 230v modellen niet. Dit model zou 60 graden water moeten kunnen maken (zeggen ze) maar dat zal niet meer dan een pisstraaltje zijn, daar houdt het wel een beetje op ben ik bang.

Wil je bijvoorbeeld water van 35 graden hebben dan kan je met 3600w niet meer dan 2 liter per minuut tappen.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Hoe lager de waterdruk, hoe minder water, maar wel hoe warmer het water kan worden.
Te koud water zal niet aan de waterdruk liggen.

Om een vorstvrije kraan te vervangen moet je er aan de binnenkant van het buis bij kunnen. Daar zal een koppeling zitten die bij de kraan hoort. Maakt die los en je kan de kraan vanaf buiten uit de muur trekken.

Is het niet handiger om het doorstroom apparaatje naast de kraan te plaatsen?

Zet eens een emmer onder de kraan (met de doorstromer eraf) en meet hoeveel water die per minuut geeft. Als dat voldoende is, kan het geen drukprobleem zijn, dan zou je daar op meerdere plekken last van hebben.
 

Jans81

  • #4
Dag ADDave en Jackd,

Ben het eens, kan nooit veel soeps zijn z'n ding. Maar vond het wel handig om te proberen. Als het per ongeluk goed zou werken was dat super makkelijk en handig geweest. Maar goed, waarschijnlijk te mooi om waar te zijn.

Goed te weten dat het waarschijnlijk niet aan de kraan ligt. Ik denk niet dat ik bij de koppeling van de kraan kan. Boilertje ernaast hangen kan ik proberen.

Dat het water niet heel warm wordt vind ik niet erg, als het maar lauw is, das al wat comfortabeler voor de hond. Zou alleen mooi zijn als het pisstraaltje iets meer kracht zou hebben. Voor de zekerheid zal ik je tip opvolgen om een emmer onder de kraan te zetten en de hoeveelheid water per minuut meten. Maar verwacht eigenlijk dat dat wel in orde is.

Hartelijk dan voor het meedenken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu