Rookgasafvoer - Wat is dit?

Leensen

  • #1
Om de leidingschacht beter toegankelijk te krijgen voor doorvoeren van nieuwe leidingen heb ik een muurtje afgebroken.



Heeft iemand enig idee wat die dingen zijn die om de buis zitten en of ik die weg kan halen?
Ze lijken namelijk los te zitten en volgens mij kan ik ze gewoon omhoog schuiven, maar het leek me even verstandig om er niet aan te zitten zo lang ik niet weet wat de 'nut en noodzaak' is.

Even als extra info.
De ruimte waar deze foto is gemaakt was ook het dak. Er is later een verdieping op gezet, dus de rookgasafvoer is verlengd.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Bijna zeker, dat de helft van een de oude dakdoorvoer. Zie je nog sporen van bitumen? Je kan hem weghalen.
 

Leensen

  • #3
Denk dat je inderdaad gelijk hebt.
Onder aan de rand van de bovenste kap zitten volgens mij restanten van de oude dakbedekking.
Wat ik dan niet begrijp is waarom iemand zoiets niet gewoon verwijderd. Als je iets maakt, ook al zie het later nooit meer, dan wil je toch gewoon dat het er ook netjes uit ziet?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Mijn stok paardje. Ja waarom gooien een behoorlijk aantal mensen de verpakking van hun versnapering op straat. Je wilt toch allemaal dat het geen klere bende wordt.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
Als het daadwerkelijk om een rookgaskanaal gaat dat ook als zodanig in gebruik is, kun je ook nog wel wat vinden van het materiaalgebruik en de wijze waarop e.e.a. aan elkaar is verbonden. Spiraliet is voor ventilatiekanalen en niet voor rookgas.
 

Leensen

  • #6
Ik vrees dat de vorige bewoners de extra verdieping casco hebben laten opleveren en dat ze al het installatiewerk zelf hebben gedaan.
De reden dat ik de boel open heb gemaakt is vanwege een warmtepomp die erbij gaat komen. Dat gaat een echte installateur doen, dus ik zal gelijk hem de overige zaken laten beoordelen.

Dank voor de reacties
 

Marcn88

  • #7
Als dit daadwerkelijk een rookgaskanaal is, dient dit aangepast te worden ivm verkeerd materiaal gebruik
Spiraliet is zoals eerder aangegeven een kanaal voor ventilatie en geen rga of ltv,rookgaskanaal dus aanpassen met de daarvoor geschikte materialen en bebeugeling
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu