Rookgasafvoer pelgrim gaskachel open?

Vaesd

  • #1
Hallo,
ik heb onlangs een gebruikte pelgrim bambino gaskachel gekocht. Aan de achterzijde bevindt zich een 'doosje'in de rookgasafvoer: tussen de pijp de uit de kachel komt en de pijp die je in de schoorsteen steekt zit nog een metalen kastje (geemailleerd in de kleur van de kachel). In het kastje bevindt zich een vast schotje waar het rookgas onderdoor moet voordat het in de schoorsteen wordt gezogen. Opvallend is dat dit kastje aan de onderzijde open is! Dit lijkt ook zo te horen en iemand anders met dezelfde kachel had het ook zo)
Hoort dit zo (wellicht om voor extra trek te zorgen?) De afstand tussen de onderkant van het schotje waar het gas omheen moet en de open onderzijde van het kastje is ongeveer 20 cm. Het rookgas moet dus echt zakken om in de ruimte te komen.

O ja, het kastje is niet bedoeld om hoogteverschillen met de schoorsteen te overbruggen, De in- en uitlaat zitten vast en in elkaars verlengde.
[/img]
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat is de trekonderbreker.
 

Vaesd

  • #3
Bedankt voor je snelle reaktie.
Dus dat hoort zo en ik kan de kachel gewoon aansluiten zonder rookgassen in de ruimte te krijgen? (schoorsteen is hoog en schoon)
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #4
Yep.
 

Grashopper

  • #5
Het ding zorgt ervoor dat als je heel veel trek zou hebben in de schoorsteen dat het toestel dan niet overbelast gaat branden. Er kan dan valse lucht worden aangezogen waardoor het toestel ongevoeliger wordt voor drukschommelingen in de schoorsteen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu