Ronde vormen in de tuin. Borders maken en terras opsluiten.

Taan

 • #1
We hebben een tuinonwerp gemaakt dat voornamelijk bestaat uit ronde lijnen.

Onze tuin is 10x5m en in het midden willen we een cirkel van ca 4 meter doorsnee. Hier omheen willen we een border maken van ca 20 cm hoog.

Ik heb eigenlijk 2 vragen daarover.
Hoe kan ik het beste het ronde terras opsluiten? Gebruik ik daar de border wanden voor? Of kan ik het beter los van elkaar zien. Ik dacht zelf aan klinkers rechtop in de grond te zetten. Dus eerst een rij klinkers recht op, vervolgens klinkers met de lange kant er tegen en daarna klinker haaks daarop. klinkt logisch toch? of mis ik wat.

Wat voor oplossingen zijn er om ronde borders te maken. Ik heb al gedacht aan metselen, maar dat heb ik nog nooit gedaan. Zijn er ook makkelijkere oplossingen?
Ik vind die pallisade banden van stenen paaltjes wel mooi, maar die heb je volgens mij niet in flauwe bochten.

Stel dat ik ga metselen, hoe veranker je de borderrand dan in de grond om te voorkomen dat ie omvalt? Maak je daar een funderinkje voor ofzo?
en hoe?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #2
  Ik heb hier de klinkers gewoon rechtop gezet, iets hoger 2 a 3 cm dan het gras en tussen de rechtopstaande klinkers en het gras een liggende klinker op dezelfde hoogte met het gras.
  Het voordeel hiervan is dat je met het grasmaaien gewoon 1 wiel over de liggende steen kunt laten lopen, verder zijn de terras stenen zo goed opgesloten.

  suc6

  Gerrit
   

  Taan

  • #3
  We nemen geen gras, maar ik snap hem :wink:
  Dat is 1 vraag getackled, bedankt.

  Als ik dan later achter die rechtopstaande klinkers mijn border wil plaatsen kan ik dan wel de grond erachter weghalen? of verzakt de boel dan meteen?
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #4
  Je moet natuurlijk niet te diep gaan, maar ik heb ook stukken waar aan de andere kant van de rechtopstaande klinkers gewoon de border is met 1 jarige planten ed. en dat kan ik gewoon omgraven zonder dat het geheel meteen weg zakt.
  Ik moet wel zeggen dat wij hier hele zware vette grond hebben, dus een schop krijg je hier niet geheel de grond in zonder er bovenop te gaan staan.

  suc6

  Gerrit
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu