Rolluikbak tegen lamellen

rienhartman

  • #1
De onderste rand van de achterkant van mijn rolluikbak raakt de lamellen, waardoor de lamellen beschadigen.
Enig idee hoe ik dit kan oplossen? Ik heb reeds geprobeerd om een dotje kit tussen de bak en gevel te doen, maar dat lijkt niet te houden.
Alvast bedankt!

rolluik.png
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Is de bak verbogen op die plek? Kan het niet goed zien op de foto.

Indien verbogen dan evt. een houten latje erop leggen en paar tikken geven met de hamer.
 

rienhartman

  • #3
Ja, het lijkt erop dat de bak verbogen is. Maar wanneer ik de bak richting de gevel druk, dan gaat de bak een stukje verderop weer tegen de lamellen aan.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Zijn de zijkanten dan naar binnen toe gekomen?
 

rienhartman

  • #5
Ik heb eigenlijk geen idee of dit altijd zo geweest is, begon eigenlijk pas op te vallen toen de lamellen hiervan zwart werden. Zouden de bovenzijden van de geleiders wat meer naar buiten moeten dan, omdat die onder spanning staat?
 
Laatst bewerkt:

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #6
Dat zou zomaar kunnen. Ik kan er weinig over zeggen vanaf de foto.
 

rienhartman

  • #7
Ik zal zometeen eens een betere foto maken
 

Lehciam

  • #8
Een veel voorkomende oorzaak van deze storing is dat de geleiders te ver naar binnen staan.
Als je rolluik bijvoorbeeld in de dag (tussen2 muren) geplaatst is en het te breed is dan gaat de kast (achterplaat) bol staan waardoor de lamellen aanlopen. Als het rolluik op de muur is geplaatst kun je evt de geleiders los maken en deze opnieuw bevestigen dmv nieuwe gaten boren. Wel oppassen! Als je alle schroeven uit de geleider draait komt de kast naar beneden. Deze is namelijk aan de geleider bevestigd.

Een snelle oplossing is (als het rolluik niet op de muur is geplaatst) de kast aan de gevel erachter bevestigen. Dit kun je doen door het rolluik helemaal naar beneden te doen en vervolgens de veren los te koppelen van de buis. Hierdoor kun je de bovenste lamellen naar voren kantelen en is de volledige achterzijde van de kast zichtbaar. Daarna kun je op een aantal plaatsen (zo laag mogelijk) gaten boren om de kast vast te zetten aan de gevel erachter.

Succes.
 

rienhartman

  • #9
@Lehciam thanks voor je uitgebreide toelichting, het betreft op de dag. De kast zit middels 3 schroeven reeds vast aan de gevel, maar die zitten juist bovenin. Mogelijk dat onderin idd misschien ook helpt
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #10
Je kan met een rechte lat eerst eens kijken wat er precies krom is :idea:
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #11
Juist. Ga dat eerst eens beter uitzoeken of plaats hier eens een aantal foto's. Op dit moment blijft het gissen.
 

rienhartman

  • #12
hierbij een betere foto

rolluik2.JPG
 

Lehciam

  • #13
De schroeven bovenin de achterplaat worden soms door monteurs erin gezet als een soort van ''extra bevestiging''. Dit omdat een rolluik eigenlijk alleen maar op de geleiders steunt.

Je zou kunnen proberen om je linker geleider (als deze niet gekit is) los te draaien en iets naar links te plaatsen. Mogelijk is de spanning al van de achterplaat af op het moment van losdraaien. Zo niet, dan even de schroef er helemaal uit draaien en een nieuw gat in de muur boren. Mocht dit niet lukken kun je voor de schroeven in de achterplaat kiezen. Voorzichtig boren want onderkant achterplaat is aardig gelijk aan de onderkant van de rollaag met als risico dat de stenen barsten.

Succes
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu