Rolluik komt niet meer naar beneden

Robbert.Tan

  • #1
Hallo,

Ik heb een rolluik dat niet meer naar beneden wil komen. De motor doet nog wel wat als ik probeer het rolluik naar boven te draaien, maar doet niks meer bij de knop naar beneden.

Ik denk dat het rolluik verkeerd is opgerold, of dat hij vast zit ergens. Heeft iemand een tip. Kan ik bijvoorbeeld de lamellen met de hand naar beneden trekken?

Alvast heel veel dank,
Robbert.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wil de motor nog omhoog draaien terwijl je luik al open is?
Er lijkt me dan iets behoorlijk mis met de eindschakelaars in de motor.
 

Robbert.Tan

  • #3
Ik heb inmiddels beter naar het rolluik gekeken. De lamellen zijn verkeerd opgerold. Weet iemand hoe je ze weer goed kan krijgen, zonder het hele ding te demonteren?

Groeten,
Robbert.
 

Kluske

  • #4
Je zult toch het rolkast moeten open en het pantser (rolluik) naar beneden laten zakken indien deze op de buis is op gerold en zoals je zegt hij wil wel omhoog lopen neem dan de draden op de schakelaar los draai de kleuren zwart en bruin die vanaf de motor komen om. Dus zwart op de plek van bruin en bruin op de plek van zwart.

Nu zal waarschijnlijk de motor de andere kant oplopen.laat nu dan het pantser naar beneden gaan en stop op tijd. Maak het pantser los van de buis en laat de motor verder lopen totdat hij stopt dit is dan gelijk je onderste eindafstelling van je rolluik maak het weer vast en laat de motor in opwaartse richting lopen.

Nu moet je kijken wat voor stel schakelaars op de motor zitten bij de kop van de motor is dit zichtbaar en er staat bij met pijltjes welke kant de draai richting is en welke kant je moet draaien om eerder of later de motor te laten stoppen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu