Rolluik komt niet meer omhoog

Monica67

  • #1
Ik heb vanavond mijn rolluik naar beneden gedaan, dit gaat electrisch van binnenuit. Tot nu toe geen problemen mee gehad (ik woon hier een half jaar en heb de luiken overgenomen), maar vanavond kwam het rolluik scheef naar beneden. Nu is het bijna dicht, zij het dat het aan de ene kant helemaal omlaat is en aan de andere kant zo'n 10 cm hoger staat. Scheef dus.

En nu gaat het luik niet meer omhoog. Bij het omhoog of omlaag zetten van de schakelaar hoor ik enorm harde ratel geluiden uit het bovendeel komen maar het rolluik zelf komt niet meer van z'n plek.

Iemand een idee hoe ik het luik weer omhoog krijg?

Ik heb geen flauw idee welk merk het is, ik denk dat hij wel al zeker 10 jaar oud is.
 

DHWZ

  • #2
Denk zoals ik het lees dat de veren los zijn van de rolluikmat of van de buis,weet niet of het je lukt of iemand anders om even de kap los te halen om een foto te maken van de situatie.
 

Monica67

  • #3
De kap kon niet los zonder de hele kitrand ook te verwijderen. We hebben de kap aan de onderkant losgeschroefd en omhoog gehouden (waardoor die nu niet meer dicht kan want verbogen.

Er waren lamellen los en ook 2 van de 3 metalen dingen waarmee de bovenste lamel aan de rol vastzit, die hebben we weer teruggeplaatst maar bij het oprollen schoot alles weer los, er is e.e.a. ontzet denk ik. Uiteindelijk hebben we alle lamellen er uit gehaald en de kap weer naar beneden gevouwen, dan maar geen rolluik. Ik heb geen geld om er een vakman bij te halen en wij komen er niet uit.

De oorzaak is dat ik vergeten was om de bovenlichtjes van het raam dicht te doen. Bij het laten zakken van het rolluik, is die tegen de bovenlichtjes aan gekomen. Tegen de tijd dat ik dat in de gaten had, was de hele boel al ontregeld en ik weet dus niet of daar nog wat aan te doen is.
 

DHWZ

  • #4
Vaag dat de kap niet los kan,normaal vier schroefjes los draaien en je kan de kap weg halen.
Maar goed,dat wat ik zei is dus waar de veren zijn los.
Nu blijkt dus ook dat er een aantal lamellen verbogen zijn waardoor de veren niet meer goed in de lamel geschoven kan worden.
Ben alleen benieuwd hoeveel lamellen er stuk zijn en er nog genoeg in de bak blijven zitten om de veren er weer aan geschoven kunnen worden.
Dus zou toch echt mooi zijn om een foto te maken,zodat er bepaalt kan worden of er nieuwe lamellen bij moeten komen of dat we het zo kunnen oplossen.
Uiteraard zal ook de motor opnieuw afgesteld moeten worden,maar ook daar komen we wel uit.
En voortaan er bij blijven als je de rolluik laat zakken.
Omdat jouw schakelaar zo geprepareerd is dat die blijft staan als je hem om zet,wat eigenlijk niet had gemogen als je ramen of deuren hebt die naar buiten open draaien.
 

Monica67

  • #5
Die kap die zat aan de onderkant met 4 schroefjes vast, maar aan de bovenkant met popnagels. Die kregen we niet los.
De lamellen konden allemaal in elkaar geschoven worden. Maar bij het omhoog draaien kwam alles dus weer los.
Met de hand omhoog draaien kon ook niet.

En ik heb inderdaad een schakelaar die ik kan laten staan in de omhoog- of omlaagstand. Zowel voor als achter. Voor heb ik 2 bovenlichtjes en achter eentje.

Ik zal zien dat ik foto's kan maken. Moet even kijken wanneer want overdag werk ik, als ik thuis kom is het al zowat donker.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu