Rolhor trekt scheef

DutchArjo

  • #1
Op zolder hebben we 2 rolhorren van Bruynzeel. 1 ervan is heel erg scheef gaan trekken. Die hebben eraf gehaald en nagekeken, weer goed op de rol gedaan, opnieuw gemonteerd en weer op spanning gebracht. Zaterdag zat alles prima.
Maar vandaag zag ik dat hij alweer scheef trekt. rechts trekt hij alweer omhoog, links zit hij onderin. Als ik rechts naar beneden bij trek, zit het gaas niet strak.

afbeelding_2023-02-21_212954213.png

Ik word er tureluurs van. heeft er iemand een idee welke oorzaak hierachter zit en of/hoe ik dit op kan lossen?
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #2
Volgens mij hoort er een magneetsluiting op te zitten, klopt dat?
 

DutchArjo

  • #3
bij dit model Bruynzeel s700) niet. Bij een ander model (s500) dat we hebben is dat wel het geval. het mechanisme dat hier de hor op zijn plaats moet houden zit in de geleiders.

deze dingetjes zitten onderaan de geleiders:
afbeelding_2023-02-22_084930716.png


die moeten de greep/hor op hun plek houden denk ik.

De hor moet ook geopend worden door deze weer naar beneden te trekken om het oprolsysteem weer te activeren.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #4
Ah, das een ander systeem, ik heb geen idee. vraag het eens na bij de leverancier/ producent. Ze zijn niet echt spraakzaam maar wel behulpzaam.
 

DutchArjo

  • #5
ja, heb ik diverse keren via mail contact gehad met bruynzeel. Los van de behulpzaamheid van de medewerker krijg ik daar ook niet echt antwoord. Dus hoop nu op een handig iemand die wellicht een idee heeft...
 

Hr.

  • #6
het lijkt of de rechterkant niet in het onderste ”slotje” klikt. Probeer de onderkant er eens gelijkmatig in te klikken zodat ze allebei gelijk vast zitten. Anders is misschien het rechter slotje kapot??
 

DutchArjo

  • #7
ik heb het idee dat het ook te maken heeft met hoe het gaat op de rol vast zit. Door het op spanning brengen (ik denk dat er echt forse spanning op staat) denk ik dat het ook scheef kan trekken.

Ik heb het rechter slotje ook geprobeerd. daar blijft hij ook inzitten, alleen hangt het gaas dan zo scheef dat je er niks aan hebt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu