Hamstra Ultra rolhor reparatie of advies soortgelijke hor

Gele Coquille

  • #1
Dag,

Aan ons huis hebben we een stuk of 12 Hamstra Ultra rolhorren. Nu we ons huis schilderen, hebben we de horren tijdelijk verwijderd. Verschillende horren hebben vlak boven de onderzijde, gaten in het gaas. Ik was in de veronderstelling dat dit vrij eenvoudig te repareren was:
Haal van het metalen onderste gedeelte van de hor, waar het gaas in geklemd is de kunststoffen zijkantjes af, trek het gaas met de klembies eruit, knip er een stukje van af en schuif het er weer in.
Dat blijkt voor een gedeelte te kloppen, alleen zit alles zo muurvast dat het alleen na heel veel moeite lukt. Nu ik het gaas los heb, lijkt het er op dat sommige delen door weerinvloeden verstaft zijn. Als ik ze opnieuw, inclusief de bies in het onderste metalen "handvat" wil laten glijden, knapt het kapot.
Op internet zie ik eigenlijk nergens nieuwe rollen gaas voor de rolhorren te koop staan. Dit gaas heeft nl. aan de zijkant een verdikking dat ervoor zorgt dat het gaas met een windvlaag niet uit de geleider vliegt.

Mijn vraag is dus: Kun je deze rolhorren überhaupt repareren als consument, of moet je eigenlijk altijd naar een leverancier ?

Zijn er andere goede rolhorren die wèl, of in ieder geval beter zelf te repareren zijn ? Mijn hele huis opnieuw in horren steken die na een jaar of 8 weer helemaal verstaft zijn en niet te repareren, vind ik een iets te dure grap.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #2
Als het echt merkspecifiek is zou ik de fabrikant eerst contacten, ook vraag ik mij af of je er wel 12 nodig hebt? maar das natuurlijk persoonlijk. ik heb er zelf van bruynxxxx en daar is alles los van te krijgen, en 1 x een deel vervangen welke niet los te krijgen was, fabrikant gemaild en 3 weken later zomaar gekregen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu