Rokerige lucht in slaapkamer

Vegterb

  • #1


Bouw huis: 1921
Plafond vervangen: 1960
Vochtschade: Onbekend (Wel lang geleden >10 jaar)

HIerboven de situatie. Wat hier te zien is (van onder naar boven) is dat er in de woonkamer U-vormige blokken tegen de muur aan staan. Dit is hoogstwaarschijnlijk tegelijkertijd gebeurd met het plaatsen van een nieuw plafond. Rond 1960. Waarom dit is gedaan is nie duidelijk. De ruimte in de U-vormige blokken is niet opgevuld (hier kwamen we achter toen we gaten boorde voor de stopcontacten.

Vervolgens de slaapkamer. Daar zie je een aantal muren. Er is ooit waterschade ontstaan in de muur van de slaapkamer, die muur is behandeld, maar niet gerepareerd. Omdat het een lelijke muur was is hier een voorzetwand tegenaan gezet. Met ... iets ... ertussen. Deze muur loopt niet helemaal tot onder die is tot op de verwamringsbuizen tegen de muur gezet. De geur komt echt ten hoogte van de vloer en niet achter de voorzetwand vandaan.

Aan de andere kant van de muren loopt de schoorsteen van de buurman die wordt gebruikt voor zijn gaskachel. In de winter zijn de muren zowel beneden als boven warm.

We hebben dus een geur in de slaapkamer. De vloer is opgen geweest en de geur ljikt het sterkst op de plek van de rode cirkel, daar veranderd de geur van rokerig naar een soort rottige lucht. We hebben pur geprobeerd, maar dat houdt niks tegen.

Even wat ideetjes:
- De buurman rookt sigaar, maar niet zo erg dat we het constant zouden ruiken
- Het kan bijna de gaskachel niet zijn omdat het in de zomer (30 graden) ook te ruiken is

We hebben nog geen patroon kunnen vinden in dagen dat het minder is en dat het erg is. In de zomer lijkt het wel wat minder dan in de winter. Zou het nog van die vochtige muur kunnen komen?

En heb al aantal dingen gelezen, hier op Klusidee, maar elke situatie is anders.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Kan je een foto plaatsen zodat situatie iets duidelijk word.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu