Roestige nagels in boeiboord

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Twee jaar geleden heeft de timerman het boeiboord vervangen. De planken zijn voor montage in de grondverf gezet, maar aflakken heb ik nog niet gedaan.

Nu zijn de nagels waarmee het boeiboord is vastgezet gaan roesten. Welke maatregelen moet ik treffen om het boeiboord te kunnen lakken? Als ik over de roestige nagels lak, dan komt de roestbruine kleur er denk ik na een tijdje weer doorheen.
 

Exiled

  • #2
Weet je zeker dat ze gespijkerd en niet geschroefd zitten?

Als het roestige schroeven zijn, zou ik ze eruit halen en stuk voor stuk vervangen door gebichromatiseerde. Die zijn heel sterk en roesten net zo min als RVS (die laatste knappen snel af bij de kop). Dan afwerken met een 2-K houtrotvuller o.i.d.

Zijn het echt spijkers, dan met een drevel wat dieper drevelen en ook afwerken zoals bovenstaand.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
@ Exiled, wilt u de bewering dat gebichromatiseerde schroeven niet roesten even hard maken ?
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Goede kwaliteit RVS schroeven breken echt niet zo snel af, zeker niet als je netjes voorboord. In hardhout eventueel likje vaseline gebruiken (bij gewone schroeven trouwens ook geen slecht idee).
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
RVS

Je hebt die verzekeringsmaatschappij en dat metaal waarvan veel mensen denken dat dat staat voor Roest Vrij Staal.

Helaas, roestvrij bestaat niet wel roestvast.

Gebichromatudef... je struikelt bijna over het woord, geeft weleenswaar een grotere roestbestendigheid, maar ook die is eindig of je zou het chromaatgehalte zo hoog moeten "opschroeven" - what's in a word- dat het schroefje peperduur gaat worden.. :mrgreen:

De geijkte methode van indraaien met vaseline is perfect, zeker in HH. Maar die vaseline he, dat vettige goedje, matched niet zo best met watergedragen verf, dus uiterst zorgvuldig reinigen van de schroefgaatjes is wel een serieuze zaak, want geloof me, geen verf die daar op hecht. :cry:
 

Chathanky

  • #6
Zo heeft vrijwel iedereen kogelvrij glas. Tenzij er op de ruiten geschoten is. :mrgreen:

De nagels verder drevelen is wel het goede wat is aangegeven. met 2K. plamuur glad strijken en je zal niet snel last hebben dat de roest nog terug komt.
 

Tiho

  • #7
Laat staal nu rvs worden door het te legeren met chroom. Dit zit er echter in en bij die andere erop, tot dat je het beschadigt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
4
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu