Roestige designradiator, hoe behandelen?

Veronika

 • #1
Onze radiator hangt te dicht bij de douche, daar waar een wandje zou komen dat er nooit is gekomen :( Nu is hij onderaan dus verroest, daar waar de dwarsbalk aansluit op de voor-stukken. Van achteruit is de roest naar voren gekomen. Hij hangt nu 2,5 jaar ongeveer - maar het roesten is al zeker een jaar bezig :( (Ik heb een kind gekregen, flauwe smoes om er al die tijd nog niets aan gedaan te hebben...)

Ik kan de roest redelijk goed verwijderen, behalve daar achteraan waar de delen bij elkaar komen. Ik kom er heel slecht tussen.

Nu is mijn vraag, is dit op te lossen? Blijft de roest terugkomen als het niet helemaal volledig absoluut totaal is verwijderd voor het weer te lakken? Of is het verwijderen van de afgebladderde verf voldoende?

Helpt het dan nog om eerst menie erop te doen en daarna pas te lakken? Is er lak die beter geschikt is, meer waterbestendig, aangezien het nog wel eens zal gebeuren?

Afijn, ik weet eigenlijk niet goed hoe nu verder.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Veronika

  • #2


  Het is er zo een als rechts afgebeeld.
   

  Cyruse

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Roest blijft altijd terugkomen, zeker bij een badkamer radiator. Menie, primer, staalborstel, schuurpapier, roterende komborstel, bikken, hamerslag...maakt allemaal niet uit. Het komt vroeg of laat terug.

  Been there, done that.

  Enige definitieve oplossing is radiator er af, laten (grit)stralen en dan poedercoaten of schoperen. Of een RVS radiator.
   

  Veronika

  • #4
  Hm, hoopvol vooruitzicht! NOT.

  Wel bedankt voor je eerlijke antwoord. Deze nog een beetje oplappen en maar eens kijken naar een RVS-ding dan :(
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
  Een RVS radiator, geeft wel minder warmte af, als een stalen gelakte radiator.
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  1
  6
  2
  3

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu