Rioollucht WC

Pentarou

  • #1
Hallo,

We ruiken een rioollucht in het toilet en zijn niet zeker van de oorzaak of waar het vandaan komt. Het lijkt niet uit de afvoer of het sifon van de wastafel te komen, en er is geen geur in de toiletpot zelf. We hebben het pas gisteren opgemerkt, en hoewel het vandaag even weg leek te zijn, kwam het vanavond weer terug.

Bij het vervangen van onze oude vloer moesten we ook onze vloerverwarming vernieuwen. Het lijkt erop dat er vroeger een staand toilet in het toilet stond, maar dat dit is vervangen door een hangend toilet met het binnenwerk achter de muur, zoals te zien is op de foto's. Hoewel we dit niet expliciet op de foto's kunnen zien, vermoed ik dat de oude afvoerpijp van het toilet mogelijk is behouden en verbonden is met het nieuwe hangende toilet. Ik weet namelijk niet of het gebruikelijk is dat de afvoer rechtstreeks naar beneden gaat door de kruipruimte, of dat deze door de vloer loopt. Is het mogelijk dat er tijdens het vervangen van de vloer door de oude afvoerpijp van het toilet is gefreesd? En wat zijn andere mogelijke oorzaken? We proberen dit zelf op te lossen, maar we hebben onze grenzen.

IMG-20240125-WA0021.jpg 20240225_201503.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Zo niks te zien beter even onder de vloer bekijken.
 

Pentarou

  • #3
Dank je wel voor de reactie. Ik heb toch even goed rondgeroken en heb ontdekt dat de afvoerbuis van de wastafel beschadigd lijkt te zijn geraakt bij het verwijderen van de vloertegels. Het lijkt op een scheur, en ik weet niet zeker of ietsboven ook een scheur is. Valt dit te repareren zonder een stuk van de buis te verwijderen?

20240225_215450.jpg 20240225_215749.jpg
 

Emiel1

  • #4
Hier staan wat oplossingen:
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Ik zie geen scheur, maar wel ruimte om je buis misschien van uit onder de vloer, ik wil daar wel zien hoe dat is aangesloten.
Als binnen 1 meter van de wc de wastafel op het riool is aan gesloten dan kan je sifon leeg zuigen en dan heb je stank.
Je zou ook rookdetectie kunnen doen dan zie je waar het reuk lek zit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu