RGA Vaillant Thermocompact VCW NL 254/4-7 A-L

Klusser1954

  • #1
Hallo, ik ga een gebruikte ketel plaatsen. Dit is een VR-ketel. De installatie handleiding pagina11, is heel beknopt over de RGA. Er wordt geen diameter of materiaal soort vermeld.
Zo te meten moet het 130mm zijn. Kan de buis gewoon aluminium zijn? Moet er tussen buis en ketel een soort pakking? Ik verwacht van niet, het is een soort open valwindbreker? die gewoon open is.
(Moderator: Sorry, was bedoeld voor : verwarming en gas , kunt u dit nog verplaatsen?)
 
Laatst bewerkt:

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
Als u zelf al niet de basisvragen kunt beantwoorden hoe een rga aangesloten dient te worden betwijfel ik het of u deze ketel zelf moet gaan aansluiten.
Helemaal gezien dat het een open toestel betreft en er wel iets meer bij komt kijken dan een gesloten toestel, bijvoorbeeld uitmonding rga, beluchting e.d.
Tevens is een vr ketel niet meer van deze tijd en worden ze daarom ook nog maar mondjes maat geleverd in specifieke gevallen.
Ik zou er dus sowieso voor opteren om te kijken of het mogelijk is om een hr toestel te (laten) plaatsen
 

Klusser1954

  • #3
In dit geval kan er geen waterafvoer gemaakt worden. Rendement is ook niet zo belangrijk, hoeft maar een halve dag per week te werken en dan voluit zonder moduleren. Ik ben gewend dat bij de installatie instructie een gedetailleerde RGA instructie zit. De andere voorwaarden zijn wel bekend hoor.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu