Resulaat huis impregneren

Smily01

  • #1
Hallo,

Ik had problemen met een buitenmuur die water doorliet. Er is ook een bouwkundige bij geweest die dit bevestigde. Ik heb toen het middel Avis Aqua Gevelimpgregneer gekocht op aanraden van iemand. Ik heb het zelf, volgens de gebruiksaanwijzing op de gevel gespoten, maar nu neemt de muur nog steeds water op. Is dit de bedoeling? Is het niet zo dat het water langs de gevel moet lopen? Zou dit aan het middel liggen of ergens anders aan?

Bedankt voor jullie reactie!!!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Even een korte universele handleiding:

Het is goed mogelijk om het gevel impregneren zelf uit te voeren, een soort doe het zelf klus. Deze klus is alleen lastiger als veel mensen doen voorkomen. Het is namelijk van groot belang dat de wand gelijk gedekt wordt met het impregneermiddel, doordat de meeste van deze stoffen transparant zijn is het lastig om te zien of het gelijk is aangebracht op elk gedeelte van de muur.

Als je toch beslist om zelf de gevel te impregneren kan je het onderstaande stappenplan aanhouden:

Zorg dat de gevel goed schoon en stofvrij is
Verzeker jezelf ervan dat de voegen nog goed zijn
Scheuren en andere gebreken aan de gevel dienen eerst gerepareerd te worden
Kozijnen, ramen, deuren enz plak of dek je af
Begin bovenaan en werk zo naar beneden.

Waar je wel op moet letten wanneer je de muur vochtwerend maakt is dat je van te voren je wand moet reinigen. Zo voorkom je een een laag vuil tussen de gevel en het impregneer.

Waarmee heb je de gevel schoongemaakt? Want door stof en vuil te impregneren regent het zo van de stenen af...
 

Smily01

  • #3
Hallo,

Bedankt voor uw reactie!! Ik heb de muur met een hogedrukspuit gereinigd. Na een week heb ik de muur geimpregneerd. Daarbij heb ik hulp gehad van iemand die er al meer ervaring had met het impregneren van muren
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu