Reststukken Visgraat Vloer

vincent_vermeulen

 • #1
Hallo allemaal, ik ben zelf bezig met het verlijmen van een visgraatvloer op een cement dekvloer.
Laat ik beginnen met: ik heb er veel van geleerd, Ik had denk ik e.e.a. practischer had kunnen uitmeten en de hartlijn zo kunnen kiezen dat ik grotere delen aan de zijkanten over zou houden. Nu kom ik zo uit, dat ik aan de zijkant nog een klein stukje vloer nodig heb. Helaas vanwege de verlijmijn schuif ik het niet meer zomaar op :).

1618224829765.png


Vanuit praktisch oogpunt houd ik nu elke keer een voor 80 procent onbruikbare restplank over aan beide kanten van de kamer. Dat is ook niet erg duurzaam.

1618224905940.png


Zijn er ideeen om het "rest" stuk her te gebruiken? Wellicht door het "mes" eraf te zagen? Dit zijn stukken waar natuurlijk nooit over gelopen wordt en het is zonde omdat het over een heel groot hoeveelheid planken gaat.

Ik heb ook het aanbrengen van een "band" overwogen, ik heb zelf nog nooit met een invalzaag gewerkt. Is dit lastig om te doen? Het lijkt mij dat op de punten waar je de lineaal moet verleggen wellicht de band niet 100% aansluit? Ik durf vooralsnog m'n hoekjes er nog niet af te halen :).

Dank voor het meedenken.

Gr. Vincent
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  De mes-kant eraf zagen lijkt me weinig risico hebben. Een nieuw mes eraan frezen kan ook, bij voorkeur met een bovenfrees(tafel), maar kan ook met de cirkelzaag.

  Het verschuiven van een geleider gaat makkelijk, als je het zaagblad in de groef houdt, en de geleider er onderdoor opschuift. Maar gewoon verplaatsen en eerst even het zaagblad laten zakken om hem uit te lijnen kan ook.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu