Restauratie cementtegelvloer (ligt onder natuursteentapijt)

Sbor

  • #1
Wij kochten net een pand waarvan we zeker zijn dat er op het gelijkvloers een vloer met cementtegels ligt onder het natuursteentapijt (natuursteenkorrels verlijmd met epoxyhars). Liefst van al zouden we de cementtegels terugplaatsen... maar zou dit kunnen lukken?? Heeft er iemand tips om epoxyhars te verwijderen van cementtegels?

Alvast dank voor jullie reactie
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat verstaat u precies onder cementtegels ?
 

Azijnpisser

  • #3
Epoxyhars wordt zachter bij verwarming. De gebruikte harsen voor vloeren zullen al bij 50 graden zachter worden. Je hebt kans dat je bij flinke verhitting (verffohn) de epoxy zo zacht wordt, dat je met een smal plamuurmes de boel kan verwijderen.

Als ze echter goed bezig zijn geweest, zal er een epoxyprimer zijn gebruikt, en deze zal zich wel goed in de poreuze tegel hebben vastgebeten. Tenzij die tegels niet zo poreus zijn.

Proberen dus...

Een andere optie is de epoxy oplossen met methyleenchloride, maar dat zou ik als aller, allerlaatste optie gebruiken. Het is nogal naar spul, op zijn zachtst gezegd. (in grote hoeveelheden denk ik aan perslucht adem apparatuur, buren de deur uit, witte pakken)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
Gerelateerde onderwerpen
Restauratie granieten vloer

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu