Reparatie kerstverlichting

Marcellus010

  • #1
Bij het repareren van de kerstverlichting voor volgend jaar liep ik tegen het volgende aan:

Als ik de + en de - van de draad verbind met het gebroken stuk met de + en de - van de andere kant, dan werkt maar de helft (om en om) van het verlichting snoer.
Wanneer ik de + en de - van de draad omdraai, dus de + van de ene kant en de - van de andere kant, dan brandt juist de andere helft van de verlichting.
Ik gebruik het originele snoer en transformator, het snoer is enkel gebroken
Hoe krijg ik beide helften tegelijkertijd brandend?
 

Kaajee

  • #2
Had je deze topics al gevonden?
 

Marcellus010

  • #3
Heb ze allemaal gelezen. Het probleem is echter dat er uit mijn ornament maar één draad (met + en -) komt. Het leek mij zo simpel om deze met het andere deel met transformator te verbinden, maar dat leverde dus het probleem op. Door het verbinden van de + met de - en de - met de + gaat de andere helft branden. Hoe krijg ik met één snoer (twee plussen en twee minnen) beide helften brandend? Voordat het snoer brak werkte het gewoon.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Mijn indruk is, dat voor dit snoer een adapter nodig is, die wisselspanning afgeeft aan het snoer. Als bij ompoling van de aansluitingen de ene of juist de andere helft van het snoer brandt, is dat daar een teken voor.

Alhoewel dat principe op mij een tikje ongebruikelijk voorkomt, de meeste van dergelijke snoeren (meestal geschikt voor buitengebruik) hebben een gelijkspanningsadapter met een plug die je maar in één ricfhting in kunt steken.

Zonder te weten hoe het snoer exact in elkaar zit en aan de hand daarvan metingen te doen kom je hier niets verder. Je zult moeten weten welke gelijk- of wisselspanningen waar (moeten) staan, welke gelijk- of wisselstromen waar (moeten) lopen.

Hulp op afstand lijkt me in dit geval dan ook uitgesloten.
 

Marcellus010

  • #5
Dank, dan laat ik het bij één helft. Mocht deze er mee stoppen, dan wissel ik de draden en gebruik de andere helft. :?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu