Doorgeknipte draad kerstverlichting repareren

Loulouise

  • #1
Hallo forum ik hoop dat jullie mij advies kunnen geven. Met de heggenschaar heb ik mijn buiten kerstverlichting doorgeknipt. Het is een snoer dat bestaat uit 3 kleine draden die in elkaar zijn gevlochten.
Hoe kan ik de drie draden weer verbinden met de andere helft? Met een lasklem? Kan dat met zulke dunne draadjes? En moeten ze allemaal apart in een gaatje of met de bundel van 3? Ik heb niet zo veel ervaring met electra.
hoor graag
Louise

A798F435-DCC6-4477-99FF-1942A2BEE5B0.jpeg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Ik neem aan dat dit snoer zit aangesloten op een adapter / transformator met een veilige lage spanning? Er staat geen 230V op en we hoeven ons niet af te vragen of het na reparatie nog wel veilig is?

Je moet de 3 draden allemaal apart verbinden en ik zou daar in de buitenlucht geen lasklemmen voor gebruiken. Het liefst solderen en afwerken met krimpkous. Of je zou waterdichte krimpverbinders of normale krimpverbinders afgewerkt met krimpkous kunnen gebruiken.
 
  • Like
Waarderingen: Walker, Loulouise en Vonken_trekker

Loulouise

  • #3
Bedankt voor je advies Xander. Er zit idd een transformator achter dit snoer.

Ik vroeg mij nog af hoe ik weet welk draadje met welke verbonden moet worden. Ze zijn nl allemaal zwart. En… of het wel loont. Want aanschaffen van krimpkoussetje en een brander om te verwarmen brengt me al op bijna net zo veel kosten als een nieuw snoer….
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Je moet inderdaad wel even uitzoeken welke draden bij elkaar horen. Ik verwacht dat als je de draden volgt, er wel een logica in zit (bijvoorbeeld alle oneven lampjes zijn met dezelfde draad verbonden ofzo).

Als je er spullen voor aan moet schaffen, loont dit inderdaad al snel niet meer. Wellicht kun je iemand in je omgeving vinden die deze spullen heeft en even mee wil helpen. Als je al hebt uitgezocht welke draden aan elkaar horen is het solderen maar een paar minuten werk en qua materiaalkosten zit je aan een paar centen...
 
  • Like
Waarderingen: Loulouise

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Die kerst verlichting kost tegenwoordig bijna niets meer bij die winkel met veel actie, dus ik zou een nieuwe gaan halen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu