Renovatie badkamer - een aantal vragen

Dwarsligger

  • #1
Na een tijd anoniem en stilzwijgend hier meerdere topics te hebben gelezen is het mij gelukt mijn toilet om te bouwen tot iets waar ik best tevreden over ben gezien het mijn 1e iets serieuzere klus betrof. Het was een uitdaging om te stuccen, tegelen en afvoeren te verleggen maar ik heb ook de smaak te pakken en wil nu de badkamer grondig renoveren maar ik heb nog enkele vraagjes voor ik begin.

- Ik wil in de nieuwe douche inbouwkranen plaatsen en op diezelfde wand komt ook het inbouwreservoir voor de toilet. Ik wil dus op een breedte van ongeveer 2 meter een nieuwe valse wand maken van (denk ik voorlopig) 15cm diep, en van onder tot boven. Na leeswerk denk ik dat ik best voor ytong blokken kies en een nieuw muurtje optrek maar ik vraag me af of stenen van 5cm dik genoeg zijn? Ook weet ik niet hoe ik best het reservoir afwerk dan, de ytong blokken 12mm voorbij het reservoir laten komen en dan het element zelf met een 12mm plaat afdekken?

- Voor de douche wil ik na wikken en wegen toch voor een douchebak gaan in plaats van een douchegoot, vooral om de kans op lekken toch iets kleiner te maken als amateur. Ik ga tegel op tegel lijmen en heb zo 3cm tot 4cm ruimte waardoor ik de bak gelijk kan leggen met de nieuwe vloer, enkel moet ik met een ondiepe afvoer te werk gaan omdat ik liever niet te diep in de betonvloer wil gaan. Zijn deze even goed als de 'normale' afvoeren of geven ze op termijn problemen met sneller verstoppen of sneller lucht doorlaten?

- Het bad gaat weg en blijft weg, mag ik zonder problemen die afvoer blijvend afsluiten?

- Het toilet wil ik 50cm opschuiven en vandaar op de bestaande afvoer aansluiten maar ik kan slechts ongeveer 20cm laten aflopen, is dit voldoende?

- Is het een optie om het valse wandje te plaatsen en de douchebak om vervolgens daar alles aan te sluiten en al te tegelen en voegen, terwijl ik de rest van de badkamer later afwerk en tegel? Dit enkel met het oog op terug te kunnen douchen want gezien ik alles alleen doe als leek gaat alles iets trager en werk ik ook gewoon tussen de shiften, het project zal dus niet op 1 of 2 weken volledig klaar zijn.

Alvast mijn dank!
 

SusanDatcz

  • #2
- Het bad gaat weg en blijft weg, mag ik zonder problemen die afvoer blijvend afsluiten?
Ja, je kunt het.
- Het toilet wil ik 50cm opschuiven en vandaar op de bestaande afvoer aansluiten maar ik kan slechts ongeveer 20cm laten aflopen, is dit voldoende?
Ja, dat is genoeg.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
@ SusanDatcz graag een eigen topic aan maken en plaats daar dan foto`s van je situatie.
 

SusanDatcz

  • #4
Leuk om te lezen dat je je toilet hebt kunnen ombouwen, zo ben ik ook eens begonnen met doe-ik-zelven. Als je te maken krijgt met cement, lees dan vooral dit artikel over hoe je een cementsluier kunt verwijderen: Ik heb daar destijds met mijn badkamer veel aan gehad. Die partij heb ik ook ingehuurd toen het me zelf even niet meer lukte, ze leveren goed vakmanschap. Ik wens je overigens veel succes met de renovatie en twijfel niet om een specialist in te schakelen als je er tegens aan loopt, zij kunnen je vaak weer op weg helpen.


Link naar bedrijf verwijderd i.v.m. reclame, zie de forumregels, mod.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu