Remeha w21 blijft in bedrijfscode 0 staan

Eloy

 • #1
Wanneer ik de warmwater kraan aanzet of wanneer ik de thermostaat een paar graden hoger zet dan blijft de ketel op bedrijfscode 0 staan (geen warmtevraag).

Ook is de druk van het warme water (toen de ketel wel nog aansprong) heel erg laag bij alle kranen. Ik heb al naar de inlaatcombinatie gekeken, deze was niet verstopt en de doorstroombegrenzer was ook niet verstopt. Deze heb ik zelfs even verwijderd maar toen bleef de druk hetzelfde. De koudwaterdruk is prima.

Kan iemand mij helpen met deze topics
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • AvDijk

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Het lijkt er toch op dat je te weinig tapwater- doorstroming hebt. Wil de ketel gaan werken voor CV, dan moet je de thermostaat nu wel erg hoog zetten.
  Voor tapwater gaat de ketel pas aan boven een bepaald aantal liters per minuut, en waarschijnlijk haal je dat nu niet omdat het ergens verstopt is.
  Afhankelijk van hoe goed je erbij kunt, zul je op verschillende plekken moeten kijken / meten hoe hard het tapwater kan stromen. Eventueel met een slang en een emmer, eerst maar eens net voor en net na de ketel.
  Als je de inlaatcombinatie dicht draait, blijft het koudwater gewoon werken als je aan het klussen bent.
   

  Eloy

  • #3
  Dankjewel voor je reactie. Het probleem is opgelost. De warmtewisselaar zat helemaal dicht door de kalk. Vandaag laten ontkalken en het warme water stroomt als nooit tevoren.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu