Remeha W21 Eco bromt bij harde wind

Dberkho

 • #1
Hallo,

Wij hebben een Remeha W21 Eco uit 2010.Deze heeft sinds december last van een zeer vervelende brom als deze op "laag" nivo brand en het buiten hard waait.
CV monteur erbij gehad, deze heeft de kachel grondig gereinigd (was 2,5 jaar terug) ontsteking vervangen,3 weg klep vervangen, en het CO afgesteld. Helaas heeft dit alles niets geholpen, hij heeft navraag gedaan bij Remeha en deze gaven aan dat het toch echt in de CO waardes kan zitten, hij is terug geweest en heeft nogmaals de ketel meermaals gedwongen hoog / laag laten branden en de CO waarde bijgesteld, maar helaas nog immer een zeer luide brom bij harde wind en "laag brandende" CV, als je "vol vermogen" vraagt is er niets aan de hand, iemand de gouden tip alvorens veel geld te investeren in een ketel van 14 jaar oud. hartelijk dank.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Xr8

  • #2
  Ketel afstellen op Co2. Zowel op laag als hooglast. Volgens mij 9,2%. Ook de voordruk even controleren. Deze moet tussen de 20 en 30 mbar liggen. In hooglast moet deze boven de 20 blijven. Veel anders kan het niet zijn. Zijn prima ketels heb er no aardig wat van draaien.

  Succes.
   

  Wilibald

  Specialist Verwarming
  • #3
  Als afstelling co2 ok is, controleer dan de gaatjes van het kapje op de ventilator op vervuiling.
  Kan ook nog aan een vervuilde brander of defect gasblok liggen.
   

  Dberkho

  • #4
  Goede avond Xr8,

  Hartelijk dank voor uw reactie, alleen is de Co2 reeds afgesteld op de waarde die u opgeeft.
  In eerste instantie leek hij slecht te reageren op het afstellen, maar na enige malen gedwongen hoog / laag laten branden staat hij netjes op de voorgeschreven waarde.
  U heeft het nog over de voordruk, hoe wordt die gecontroleerd weet niet meer zeker of dit gedaan is?

  Bij voorbaat dank.
   

  Mobel

  Specialist Verwarming
  • #5
  Als ketel begint met "brommen" , ff front eraf halen en controleer of het gebroim dan stopt.

  zo ja ,. controleer rookgasafvoer
   

  Xr8

  • #6
  Voordruk meet je op de voordruk in de ketel. Gezien de klachten denk ik niet dat dit de oorzaak is. Zelf controleer ik dit altijd wel.

  Succes.
   

  Screech

  Specialist Verwarming
  • #7
  Komt het geluid wel uit de branderruimte?
  Deze ketels willen het gasblok ook nog wel eens extreem laten resoneren op laag last.
   

  Panic

  • #8
  Ik denk dat je in de war bent met de w23 screech.
   

  Dberkho

  • #9


  Goedenavond,

  Ik ben er vanavond achtergekomen dat als de kachel bromt en ik het slangetje van het witte "membraam" afneem en hier een maal in blaas het brommen direct stopt!!.

  Ik weet dat onze CV monteur bij reinigen van de kachel ook de ventilator heeft gecontroleerd en het gaatje waar dit slangetje opzit gecontroleerd heeft op doorgang, en deze was open. Iemand enig idee waarom het brommen stopt na het blazen op deze slang? "Membraam" vervangen?

  Bij voorbaat dank voor jullie reacties.
   

  Wilibald

  Specialist Verwarming
  • #10
  Zoals ik al eerder zei, de gaatjes in dat kapje schoonmaken.
   

  Screech

  Specialist Verwarming
  • #11
  Donders @Panic, jij bent wakker. Ik zat idd aan de verkeerde ketele te denken.

  Als je de slang los trekt van de witte luchtdrukschakelaar, stopt de ketel direct met brommen, omdat de brander ook direct uitgaat.

  De Ventilator zit aan de voorzijde vast aan een lange alu plaat. Leg uw neus eens te ruiken bij de aansluiting van de ventilator op de voorplaat. Ruikt u hier iets gas?? Kan nl zijn dat die pakking lek is, waardoor uiteindelijk de gaslucht menging op laaglast niet goed is.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu