Remeha Tzerra vlam gaat uit?

Knuppel

  • #1
Ik heb een Remeha Tzerra M28c Plus (model zonder display) van 2016 hangen. Deze geeft sinds gisteren opeens geen warm water meer. Gelukkig heb ik ook een warmtepompboiler die nu overneemt dus dat maakt het wat minder kritiek.

De ketel knippert 3x rood, wat zou duiden op een probleem met de ontsteking / vlam. Als ik de ketel aanzet en ww vraag, dan hoor ik 'm ontsteken met een lichte plof. Vergelijkbaar met een kookpit iets te lang open hebben voordat ie ontsteekt. Vervolgens komt er heel even warm water uit, waarna ik de vlam hoor flakkeren, en het warm water ophoudt. Dit proces herhaalt zich dan totdat de ketel in storing springt.

Ik heb de sifon nagekeken en schoongemaakt. Alle zwarte kunststof delen eraf gehaald om te checken op vuil en condensdoorloop. Hier is weinig aan te zien, zeker geen grote vervuiling. De sifon schoongespoeld, hier was wel wat gruis verzameld maar geen verstopping. Ionisatiepen is 3 maanden geleden vervangen.

Alvorens ik de monteur laat komen (geen servicecontract), wat zou het kunnen zijn?
 
  • Waarschuwing
    Klusidee
    Waarschuwing
  • Knuppel

    • #2
    Heb even zitten denken wat er gisteren is gebeurd t.o.v. van de maanden ervoor dat ie het prima deed.
    De stroom op groep 1 is er heel vaak af en op geweest. Maar hier hangt de ketel niet aan.
     

    The headhunter

    Specialist Elektra
    • #3
    Werkzaamheden aan gasverbrandingstoestellen zijn per 1/4/2023 bij wet verboden voor mensen zonder COvakmanschap certificaat en werkzaam bij een gecertificeerd bedrijf.
    Het sleutelen aan cv ketels is voor dhz-ers daarmee verboden.

    Bij u lijkt het achterstallig onderhoud te zijn.
    Gasverhouding verlopen ontsteekpen versleten of wissellaar verstopt.

    Schakel een CO erkend bedrijf in.
     

    Knuppel

    • #4
    Dat ga ik ook doen. Maar ook bij erkende bedrijven lopen prutsers rond dus ik zou graag vooraf een oorzaakrichting willen bepalen.
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu