Remeha Calenta watertap cartridge losmaken

Knutselaart

  • #1
Hallo,

In een Remeha Calenta 28c probeerde ik vandaag de watertap catridge te vervangen, echter ik kreeg 'm niet los. De klem met gele ding verwijderd. Zelfs met geweld wil 'ie er niet uit, maar ik durf niet harder omdat het allemaal niet stuk moet gaan. Zie ik iets over het hoofd, of kunnen deze dingen zo enorm vast zitten? Het is de rechter catridge dus.

Vooraf moet je de ketel leeg laten lopen, maar ik zit geen aftap punt. Ik heb de toevoer (vlak onder de ketel) dichtgedraaid en de lager gelegen warmwaterkraan open gedraaid. Heb ik hier iets gemist, en kan dit van invloed zijn op bovenstaand probleem?
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #2
Met een waterpomptang proberen hem er uit te wrikken, kan soms veel kracht kosten. Als het echt niet los komt, dan zal je het hele rechter hydroblok moeten verwijderen om de cartridge te verwijderen via de andere kant. Dit is wel een behoorlijk klusje.
 

Knutselaart

  • #3
Het is dus niet meer dan (heel erg veel) botte kracht? Ik had de combinatietang er al op gehad, en kon erg veel kracht zetten.
De cartridge loopt ietwat taps toe in vorm, het is lastig voor te stellen dat 'ie dan door het andere uiteinde kan, of sloop je met dat rechter hydroblok ook de helft van de buis open? Hopelijk is het niet nodig ...
Ik hou wel rekening met wat water er uit, of is het leeglopen zoals boven beschreven afdoende?
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #4
Als je het complete rechter hydroblok verwijderd (deze bestaat uit 2 delen), dan kan je de cartridge waarin de turbine zit verwijderen en het dan vanaf de andere kant van de cartridge te verwijderen. Maar als je zover gaat kan je beter de hele cartridge inclusief turbine vervangen.
 

Knutselaart

  • #5
Het is gelukt met wat draai/wrikken en een beheerste trekkracht. Het viel uiteindelijk mee!
Dank voor de reacties.
 
  • Like
Waarderingen: Wilibald

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
De cardrige zit in het cv zijdige deel, dus ketel aftappen cv zijdig anders krijg je een waterballet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu