Remeha Calenta - Hoe water bijvullen

Stef_v

  • #1
Hallo

Ik heb een probleem met een Remeha Calenta installatie (40c). De ketel geeft momenteel een error code (E10) aan en de druk staat op 0 dus ik moet water bijvullen maar ik vind niet hoe ik dit op deze installatie moet doen (zie bijlagen met foto's).

De ketel staat op zolder en in dezelfde ruimte als de ketel hangt ook een kleine verwarming (omdat de ruimte zelf onder het dak niet geïsoleerd is)

* Er is in de buurt van de ketel geen kraan noch vulkraan te vinden behalve de twee kraantjes op de leidingen, die naar de verwarming in de ruimte lopen. Als ik aan deze kraantjes draai komt er water uit dus ik veronderstel dat dit niet de vulkraan is, of toch?

* Ik zie twee leidingen naar de ketel lopen (witte leidingen onder de ketel): is dit een rechtstreeks aansluiting op de waterleiding?

* Ik heb in de badkamer en de rest van het huis al gezocht naar een kraan op de leiding bij een chauffage maar ik vind (of althans herken) niet meteen een. In de badkamer, een ruimte vlak onder de ruimte waar de ketel geïnstalleerd is) staat wel een kraan (aansluiting voor bijvoorbeeld een wasmachine).

Er zijn twee chauffages afgehaald (elk in een slaapkamer waar we momenteel aan het werken zijn). Kan dit de oorzaak zijn? De chauffages zijn er nochtans afgehaald door een loodgieter en niet door ons zelf.

Alvast bedankt!




 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #2
Dat wordt goed zoeken , meestal in badkamer of keuken is een radiator geplaatst met een vulkraan erop , in ergste geval kun je een kraan plaatsen op de kw leiding onder de ketel of een lange slang kopen en ketel vanaf badkamer vullen bijv.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #3
Is niet goed zichtbaar, maar volgens mij moet je de meest linker zwarte knop open draaien en het hendeltje op de leiding rechts er van. Op de manometer rechts kan je dan de druk aflezen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu