Remeha Calenta 40c storing bij nemen warm tapwater als verwarming niet aan

evesch

 • #1
Hallo deskundigen,

Ik heb het volgende probleem: als de verwarming niet brandt en iemand wil warm tapwater dan krijgt de ketel een E14 storing. Ik kan resetten, maar het probleem treedt dan direct weer op. Ook de stekker eruit en helemaal opnieuw opstarten helpt niet. Door het een en ander te proberen ben ik er achter gekomen dat ik het tijdelijk op kan lossen door de verwarming extra hoog te zetten zodat ik zeker weet dat de ketel brandt en dan krijg ik gewoon warm water uit de kraan.

Het probleem is voor het eerst opgetreden in december 2020 direct na een grote stroomstoring in het hele dorp, rond de kerst is er een monteur bijgeweest om het op te lossen:

- schoongemaakt
- van alles doorgemeten
- nieuwe SU-01 printplaat, hielp niet, oude weer terug

uiteindelijk leek het opgelost te zijn met nieuwe onstekingstrafo. Maar met lange tussenpozen nog een paar keer het probleem gehad, maar sinds het warme weer is het dus een drama en heb toen het verband gelegd tussen het niet branden van de verwarming, het vragen om warm tapwater en de E14 fout. Ik weet niet of het relevant is, maar er is ook een buitentemperatuursensor op aangesloten.

Iemand een idee wat het zou kunnen zijn?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wilibald

  Specialist Verwarming
  • #2
  Ik zou als eerste de netspanning en aarde laten controleren.
  Mocht dit in orde zijn, kan je de bedrading naar de ontsteektrafo en gasblok laten doormeten op een breuk. Als dit allemaal in orde is zou ik de PCU-03 print samen met de SU-01 print vervangen.
   

  evesch

  • #3
  Dank je, Wilibald. Ga dat meegeven als ik afspraak met monteur maak.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu