Remeha Calenta 28C modulerend ???

NvBgm

 • #1
Ik heb een Remeha Calenta 28C ketel met ISence thermostaat hangen welke nu al een aantal jaren oud is.
Voorheen had ik nooit problemen met deze ketel maar tot voor kort wel.

En om problemen te ontdekken moet je gaan meten. En dat doe ik nu al een paar dagen.
Ik gebruik daarvoor het Recom programma wat Remeha beschikbaar stelt. Daarnaast heb ik een Opentherm gateway er tussen hangen. Alles werk 100% alleen wat mij opvalt is dat de ketel constant aan is.
Dat wil zeggen dat de gasklep continu open staat en dat er continu een vlam brand. En met continu bedoel ik dus ook echt continu van s'morgens tot s'avonds laat. Nu weet ik niet zoveel van modulerende cv ketels af maar dat lijkt mij toch niet echt een zuiniger stookgedrag dan wanneer je en aan uit ketel hebt

www.nvbgm.nl

Op bovenstaande link staat een voorbeeld van het uitleesscherm van Recom.
Nu is dit maar een par uur maar dit zie je dus van vroeg tot laat met geen veranderingen.

Heeft iemand daar enig idee wat hier mis kan zijn ??
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #2
  Als de ketel de hele dag brandt, is er dus de hele dag warmtevraag.

  Met deze buitentemperaturen is dat, zeker als de woning niet top geisoleerd is, niet zo heel vreemd.
   

  Ceeshobby

  • #3
  De Calenta is modulerend en dat doet hij heel goed.
  Wat is de watertemperatuur en de themperatuur in de kamer?
   

  NvBgm

  • #4
  @Hessie

  Ik heb een hoekwoning welke is voorzien van HR dubbelglas, muurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie en zelfs zonnepanelen dat moet toch wel erg hot zijn lijkt mij.
  Oh ja die laatste heeft niks te maken met de Remeha :-)

  @Ceeshobby

  Misschien heb je het overzicht op de link gezien maar de kamertemperatuur is prima die is gelijk aan de temperatuur zoals die ingesteld is op de thermostaat. En de watertemperatuur lijkt mij ook goed. In mijn overzicht is hij op dat moment 70 graden en de retour 50 graden zo goed ik dat kan beoordelen.

  Dat lijken toch normale waarden......?
   

  Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #5
  Het setpunt staat maar op 58°C dat is te laag zet de maximaal temperatuur gewoon op 85°C de ketel regelt de rest wel verder.

  Vr Gr
   

  NvBgm

  • #6
  Heb de maximale temp aangepast en verder lijken mij dit toch normale waarden.   

  Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #7
  Het is heel simpel. Als de ketel blijft branden, zijn er 2 mogelijkheden.

  1) De ketel doet 'teveel'. Het wordt dus steeds warmer in huis. In dat geval is er een storing of defect in de ketel of de regeling.

  2) De ketel doet wat ie moet doen, het huis warm houden. Ik moet wel zeggen dat een warmteverlies van 5,0 kW (dat is het minimum vermogen van de 28c) wel erg fors is voor een hoekwoning met buitentemperaturen boven nul. Vandaar de vraag naar de isolatie.
  Het antwoord 'muurisolatie, dakisolatie' zegt niet zoveel, een paar centimeter tempex in de spouw heet ook isolatie maar doet natuurlijk niet veel.
   

  NvBgm

  • #8
  Oke daar heb je natuurlijk gelijk in de ene isolatie is de andere niet. En er zijn nog tal van oorzaken om warmte te verliezen natuurlijk denk aan tocht , kieren enz.
  In ieder geval ben ik er nu wel achter dat er in principe niks mis is met de ketel en dat het best mogelijk is dan hij bij kouder weer blijft doorbranden. Ik heb verder ook geen klachten over de kamer temperatuur of zo maar verbaasde mij dat die gasvlam nooit uit ging wat hij volgens mij voorheen wel deed. Zal in de zomer zijn geweest dat hij dat wel deed..
  Bedank voor jullie info.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu