Remeha avanta storing P1.0 en K2.4

Frederikm

 • #1
De ketel is 6jaar oud . En er verscheen zonder aanleiding deze melding P1.0 en wisselend met K2.4.
Effect is dat ik wel warm water heb maar geen cv verwarming van het huis. De aard aansluiting is gemeten en perfect. Omdat een grote beurt gewenst was is het branderhuis gereinigd . En de motor van de driewegklep vervangen. De storing zit er nog steeds. Is de printplaat soms kapot of ontregeld. Wie kan mij helpen
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • De loodgieter

  Vaste beantwoorder
  • #2
  Een grote beurt is niet alleen het branderhuis reinigen. Snap niet dat mensen nog steeds denken dat ze zelf een ketel schoon kunnen maken zonder de benodigde apparatuur. Hab je een co2 co o2 meter en een gasdrukmeter? gok van niet dus groot onderhoud uitgevoerd neen, pakkingen allen vervangen NEEN.

  En een P is geen storingscode een storing word aangegeven met een E. Dus waarschijnlijk blijft je branderautomaat hangen op het opstartptrotocol (ontluchtprogramma).

  Maar plaats ook ff een foto van het binnenwerk van de ketel
   

  Frederikm

  • #4
  Hierbij was foto's. Holle bolle gijs hoort er niet bij. Dat zal duidelijk zijn en ik begrijp je irritatie om als vakman een leek te gaan helpen. Ik ben je heel dankbaar. Ik ben 80 jaar en de kosten bij je collega's lopen soms extreem op. Daardoor moet ik proberen het probleem betaalbaar op te lossen. Als het met een nieuwe printplaat is op te lossen kan ik daarna altijd nog een vakman vragen om alles in te regelen. Sorry dat ik deze route moet lopen.
   

  De loodgieter

  Vaste beantwoorder
  • #5
  Probeer eerst de software te resetten je zit hoe dit moet in de installatie handleiding paraaf 9.1
  de DF en DU code staan op je type plaatje aan de onderzijde van het toestel.
  Sluit het toestel ook nog tijdelijk als test ff aan op een ongeaard stopkontact en kijk wat er dan gebeurt.
  Blijft het toestel alsnog op de P hangen dan is er waarschijnlijk een probleem met je print.
   

  Frederikm

  • #6
  software resetten mot ik nog doen maar er zit alvast een nieuwe printplaat in en die geeft dezelfde code P1.0 en F2.4. De aarde is doorgemeten en de ketel is ook aangesloten ,als test volgens uw suggestie, op een aarde loos stopcontact. Geen enkel verandering. Bovendien weet de installateur ook niet wat het is en verwijst naar een specialist. Duidelijk geen simpele klus.
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #7
  P en f Code is de opstart.
  P is processor type en f is softwareversie.
  Dit blijft gedurende de opstartfase knipperen daarna komt hij in bedrijf.
  Een nieuwe print moet altijd in bedrijf gezet worden met de codes van het toestel, als dat niet is gebeurd werkt het toestel niet of niet juist.
   

  Frederikm

  • #8
  Voor de goede orde stel ik even zeer blij te zijn met alle goede tips . Na alles gedaan te hebben volgens de suggesties uit de mailtjes heb ik ook maar besloten een expert in te schakelen . Ik heb hem de reacties van forumleden laten lezen en hem aangeraden met remeha te bellen omdat ik er niet uit kon komen .. Let op de raad van remeha nederland . ""Bij een storing P1.0 en K2.4 is er sprake van een kortsluiting als hij niet verder opstart. Een nieuwe printplaat bestellen zou de oplossing zijn "".. Dus werd er voordat de de installateur er was door mij maar alvast een printplaat aangeschaft. Toen de installateur er was en de reacties van de ketel zag begreep hij al snel dat Remeha Nederland er stevig naast zat . Volgens hem waren de codes een normaal onderdeel van de opstartprocedure en was er zeker geen kortsluiting . Bij het nalopen van de bedrading bleek al snel dat er een breuk zat in de leiding naar de kamerthermostaat.
  Na het verhelpen van deze breuk was er dus niets meer aan de hand.

  Er mogen geen spullen aangeboden worden. Bericht aangepast zie forumregels. mod
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu