Remeha Avanta 28C E13 storing?

Petrus2015

  • #21
Oke ik heb weer het een en ander getest.

Heb nog geen nieuwe automaat kunnen testen maar dat komt van de week wel.

Zoals ik eerder ergens aangaf leek het er op dat de flow sensor te laat of geen flow zag op het moment dat er warm water vraag was.

Ik heb de flow sensor een melding van doorstroming gegeven door er een schroevendraaier tegen te houden.
Hierdoor krijgt de ketel ook de terug melding dat er flow (doorstroming) is en wat blijkt warm water doet het zonder dat de ketel in storing valt. Tevens zie ik ook dat de ketel niet direct naar H3 hooglast doorschiet.

Al het warm water(keuken, wastafel badkamer en kleine douche badkamer) lijkt het te doen echter wanneer ik de stort douche gebruik dan is het weer einde verhaal.

Maar goed ik juich nog niet te vroeg. Waarschijnlijk is er toch iets mis met de flowsensor of de terugslag klep blijft hangen. Maar ook de ketel heeft moeite met het leveren van warm water bij hooglast.



Duimen dat dit het probleem is want 1200 euro uitgeven voor een ketel met de komende feestdagen daar zit niemand op te wachten.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #22
Wat bedoel je met H3?? H is een geforceerd vollast branden, en heeft niets met warmwater te maken. h is geforceerd vollast op cv vermogen en L geforceerd deellast.
En de flowsensor met een schroevendraaier een melding laten geven??
 

Petrus2015

  • #23
Als ik de warm water toevoer in de keuken, wastafel of de kleine douche kop aan zet dan zie ik de ketel op twee .. draaien. Dit doet hij ook als alleen de verwarming aan staat.

Zodra ik de stort douche open zet hoor ik dat de ketel harder wilt gaan draaien en dan is het einde verhaal. Dit is alleen bij de stort douche. De rest lijkt nu geen probleem meer te hebben. Van de week kon ik nergens warm water tappen.

Bij het geforceerd opvoeren van de ketel gebeurd bij H3 hetzelfde. Dit is bij het testen door de storingsmonteur gedaan,

De flow sensor heeft een aan en uit melding. Deze kan je zelf creëren door er een metaal voorwerp tegen te houden.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #24
Twee .. betekent alleen dat hij brand.
Als je op de R drukt zie je bedrijfscodes.
Jij koppelt geluid wat je hoort aan vermogen, maar het toestel is traploos modulerend. Als je een kraan aanzet met weinig flow zal hij ook minder hard branden.
Pas op vol vermogen gaat hij in E13, vervang de automaat nu maar, (er van uit gaande dat weerstand van de fuse niet oploopt als hij warm word, en de netspanning niet wegzakt op vol vermogen zoals jij verteld), hier zit het probleem in!
 

Petrus2015

  • #25
Ik heb gisteren de brander automaat vervangen en tot nu toe geen storingen meer gehad.

Dit houdt in dat de automaat van de storingsmonteur ook niet in orde was, omdat we deze al eerder omgewisseld hadden.

Meldcode E13 heeft dus niet alleen te maken met een defecte warmtewisselaar maar kan ook aan een defecte branderautomaat liggen

Dit is voor mij de tweede auto maat in 7 jaar tijd, de eerste was garantie.

Een ieder die zijn of haar bedrage geleverd heeft bedankt. :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu