Relais switch vervangen badkamerspiegel

Arnoutbuurman

  • #1
Onze relais switch (type SPSi 550 APA) heeft het begeven. Deze unit stuurt 2 tl buizen (type TL5 HE 21W) aan achter een badkamerspiegel. Nu wil ik eigenlijk de TL buizen vervangen door LED TL buizen. Mijn vraag is: wat voor een driver/switch/module heb ik nodig om LED-TL te schakelen? En kunnen deze LED-TL buizen in de huidige TL-armaturen worden gemonteerd?
Mocht TL-led te ingewikkeld worden, welke mogelijkheden bestaan er om de huidige relais switch te vervangen (oftewel wat is vergelijkbaar en eenvoudiger verkrijgbaar)? Een hoop vragen, maar wellicht is er iemand met kennis en ervaring. Groet

20230203_200623.jpg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Deze relais switch lijkt me ook prima geschikt om LED mee te schakelen. Je zou hem dus gewoon door dezelfde kunnen vervangen.

Wat is de input voor deze relais switch? Een capacitieve touchknop in de spiegel ofzo? Ik weet niet of je dan andere geschikte alternatieven gaat vinden.

Als je de TL-buizen door LED-buizen gaat vervangen dan moet je afhankelijk van de buis ook iets met het voorschakelapparaat, maar dit is iets anders dan het relais waar je nu naar kijkt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu