Relais 24V 50Hz aan te sturen dmv 24V gelijkspanning?

Crazypat

  • #1
Zit met een vraagje.
Heb hier een relais van 24V 50/60 Hz, dus wisselspanning en een voeding voor deze spoel van 24V DC dus gelijkspanning, dit geheel aangesloten en spoel wordt normaal bekrachtigd. Nu is mijn vraag kan dit normaal werken ook indien de spoel voor langere tijd wordt bekrachtigd of zal de spoel op een gegeven moment doorbranden? Het relais dat ik nu heb is een LC1D09B7. Alvast bedankt voor eventuele reacties.
 

Fiesiekus

  • #2
Weet je de impedantie van de spoel?
 

Crazypat

  • #3
Deze zal ik moeten meten maar eerste mogelijkheid is woensdag dus zal dit als eerste dan doen en dit dan laten weten, i.i.g. bedankt voor het reageren.
 

Crazypat

  • #4
Wat moeten de waarden minimaal of maximaal zijn dan om het zo te kunnen gebruiken? Het wordt aangesloten op een netspanning met 60Hz. Gelijkstroom spoelen 24V zijn heel moeilijk te krijgen hier.
 

Fiesiekus

  • #5
Hoe lager de impedantie, des te dichter je bij de gelijkstroomweerstand uitkomt. Maar meet ook eens de gelijkstroomweerstand; misschien kan je met een serieweerstand de gelijkstroom knijpen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Niet doen gaat niet goed.

De relaisen gaan plakken omdat de kern maar 1 kant op gepolariseerd word.
Gelijkstroom relaisen hebben een bypass diode om de spanningspiek bij afschakelen te blussen en een speciale ring om de kern deze geeft een krachtige demagnetisering zodat deze niet blijft plakken, deze ring geeft echter problemen op wisselspanning(kortsluit wikkeling).

Gewoon de juiste relaisen gebruiken.
 

Ralph

  • #7
Kan je van je voeding de gelijkrichter niet eraf slopen? Dan heb je wisselspanning van je voeding. Of een bypass erbij leggen voor je gelijkrichter weg.
 

Ronald42

  • #8
Die dingen kosten een paar euries waarom makkelijk doen als het moeilijk kan?? :mrgreen:
 

Crazypat

  • #9
Zit momenteel in mexico en om hier 1 of meerdere LC1D09BD 's te bestellen komt neer op ongeveer 80 euro per stuk aangezien ze speciaal vanuit amerika besteld moeten worden. En in Nederland zijn ze ook ongeveer 45 euro incl. dus vind ik niet een paar euries.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu