Plisségordijn monteren in glaslat?

Elbe1290

  • #1
Er is hier thuis een adviseur geweest die plisségordijnen heeft ingemeten. Nou heeft hij het advies gegeven om deze tussen/op de glaslatten in te meten en monteren (we hebben houten kozijnen). Omdat het latje niet heel dik is werd het advies gegeven om zelftappende schroeven te gebruiken van 3,5mm dik en 13/16 mm lang. Bij de bouwmarkt werd ik echter heel raar aangekeken toen ik dit vertelde. Want dit zou het niet houden en zelftappende schroeven zouden niet voor hout zijn?!

Kan iemand mij adviseren hoe ik de gordijnen het beste kan monteren. Op de foto is te zien waar ze bevestigd zouden moeten worden.


20240207_152725.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
In ieder geval eerst een gaatje met een boortje van 2 mm in de lat boren. Zo niet, dan is de kans op splijten van de lat er groot. 13 tot 16 mm lijkt mij te lang. Hoe dik is die lat.
 

Elbe1290

  • #3
@Wgb voorboren leek mij ook inderdaad. het latje is ongeveer 18mm dik.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Sowieso ga je natuurlijk geen zaken aan een glaslat ophangen. Wat is dat voor iets raars? Wist die vertegenwoordiger wel waar hij het over had?

Als iemand dat bij mij voorstelt mag hij / zij gelijk vertrekken.

Daarnaast zijn zelftappers voor metaal en niet voor hout. Voor hout hebben we heel lang geleden al gewone schroeven uitgevonden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu