Rehau Rautitan

Rubske

  • #1
Beste,

Vandaag een klus begonnen voor het plaatsen van een inbouw reservoir voor een hangtoilet. Ik kwam er echter snel achter dat de waterleiding een ingewikkeld verhaal is.... het is een afgedopte rehau rautitan waterleiding van 16mm (buitenmaat). Ik ben iedere bouwmarkt in eindhoven al af geweest maar kan nergens hetzelfde systeem vinden.... hoe kan ik koppelen aan dit systeem zonder meteen een dure gereedschap te moeten aanschaffen?

De meeste systemen die ik heb kunnen vinden gebruiken 15mm buizen en neem aan dat ik de materialen hiervan niet kan gebruiken voor de 16mm rautitan buizen?

Ik heb ergens gelezen dat er ook materialen zijn om aan te sluiten op rautitan zonder het speciale gereedschap maar kan het niet vinden, heeft er iemand een tip om me de juiste richting in te sturen?

Alvast kei bedankt voor de reacties!

Groetjes

Rob
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Je zou met een Rehau knelkoppeling (Flex noemen ze die geloof ik) kunnen werken, maar dat zou ik niet adviseren op een onbereikbare plaats. Let op, het is 16x2.2mm slang, dat is afwijkend van de meeste systemen (die zijn 16x2.0mm)

Ik zou even een lokale installateur aanschieten, die voor een paar tientjes even het reservoir waterzijdig aansluit.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Is dop niet gewoon een half duims puntstuk met dop er in.
 

Rubske

  • #4
Was goede tip, heb net alleen even zitten zoeken en lijkt een blindstop te zijn, helaas dus niets makkelijk op aan te sluiten. :(

Bedankt trouwens voor de tip dat het 16 bij 2.2 is, had namelijk net wat gevonden maar dat gebruikt 16 bij 2mm dus helaas ook geen oplossing....
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
6
2
1
3
5
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu