Regenwater overkapping in de border laten lopen

Skjalling

 • #1
Hallo

Binnenkort ga ik een overkapping plaatsen van +/- 4x4.
Allen ben ik er nog niet over uit hoe het regenwater moet worden afgevoerd. er ligt geen riool in de buurt, dus het water moet de grond in.
De overkapping wordt op de border geplaatst en steek aan beide kanten 20 cm over. Mijn idee nu is om aan de achterkant geen opstand te maken en het water over de hele breedte eraf te laten lopen, als het goed is loopt het dan via de begroeiing naar beneden.
Ik verwacht dat dit goed gaat, mocht iemand daar anders over denken hoor ik dat graag.

Gr Michel
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Het beste is om een opstand te maken en het water af te voeren met een hwa plakplaat. Buis kan je dan op maaiveld laten eindigen. Hemelwater moet wel op eigen grond infiltreren en niet naar de buren lopen.
   

  Skjalling

  • #3
  Als de regenpijp op het maaiveld uitkomt, spoelt het water dan niet al het zand weg? Ik dacht juist doordat ik het via de beplanting laat sijpelen dat het dan niet alles wegspoelt.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Je kan een paar meter drainage slang net ingraven en daar de hwa op aansluiten. Het uiteinde boven de grond laten uitkomen ivm hoosbuien.
   

  Skjalling

  • #5
  Als ik het goed begrijp. Een paar meter drainageslang in de grond en het uiteinde van de slang iets boven de grond laten komen. Waarom niet het uiteinde boven de grond uitkomen? Is dat, zodat bij hoosbuien er een soort van overloop is?
   

  Willem52

  • #6
  Hoi,

  Met een grondboor van 10 cm een aantal gaten graven (zo diep als mogelijk)en deze opvullen met grind. Op die manier kan het af te voeren hemelwater snel het grondwater bereiken. Aantal gaten is sterk afhankelijk van de waterdoorlatendheid van de grondsoort.

  gr. Willem
   

  Skjalling

  • #7
  Willem,

  Kan ik dan het water via de begroeiing naar beneden laten lopen, of niet ik dan toch een hwa met regenpijp plaatsen?

  Gr Michel
   

  Willem52

  • #8
  Hoi Michel,

  Zonder regenwaterafvoer zou het kunnen. Enkel als je onder de overkapping zit kan wind het van het dak af komende water naar binnen waaien (of is dat niet mogelijk) Als het tegenvalt kunt je altijd nog een regengoot aanbrengen. Eerst maar afwachten zou ik denken. Zou wel grind en grof zand in de geboorde gaten aanbrengen.

  gr. Willem
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu