Regenafvoer putje

Marcel11

  • #1
Hallo graag advies bij het volgende.

Putje in het midden van de woning(voormalig magazijn, voormalige tuin) is aangesloten op regenwaterpijp van het platje en afvoer wasmachine. Beton is weggehaald vanwege vochtprobleem, dikke regenpijp was niet aangesloten waardoor regenwater en wasmachinewater jarenlang voor een deel naast het putje kwam.
Wil er nu een eetruimte/slaapkamer/wc/douche van maken. Kan het putje weggehaald worden en de afvoer direct aangesloten worden op het riool. Ben bang voor stankoverlast omdat het putje toch een functie heeft maar het vochtprobleem is groot. Wat kan ik het beste doen? Voor het putje komt er nu een wc afvoer maar ja dan moet de ontlasting via het putje, ook niet lekker. Graag hulp dank u.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Eerst maar eens opgraven en uit zoeken waar de leiding van het putje heen gaat en als er meer aan sluitingen naar het putje gaan.

of je schakelt een riool bedrijf in die dan riooldetectie uitvoerd scheelt graaf en breek werk.
 

Marcel11

  • #3
Dank voor je reactie.

De enige aansluiting voor het putje is de pijp op de foto van 75, de andere 2 pijpen hebben geen functie meer, was de afvoer van koeling machines. Voorbij het putje moeten pvc pijpen liggen van de wc van boven en beneden dus waarschijnlijk is het voldoende om binnen 1,5 meter van het putje een brede sleuf weg te breken.

Ok, dan wordt dit de volgende stap maar waar het om gaat is of het putje zonder meer kan worden weggehaald zonder dat er stank ontstaat als de regenafvoer direct op de liggende pvc wordt aangesloten.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Zorg in dat geval voor een ontspanningsleiding naar het dak. Daarmee voorkom je dat sifons en watersloten leeggetrokken worden.

En een terugslagklep + doorspoelpunt zou bij mij ook op het lijstje staan.
 

Marcel11

  • #5
Als ik het goed begrijp zou door het weghalen van het putje er een drukverandering optreden?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu