Regelwerk op plafond lijmen

Elineklusmachine

 • #1
Haiii,

Vraagje:
Ik wil (een deel van) m'n regelwerk aan het plafond bevestigenbmet polymax express. Op de foto zie je wat er nu op het plafond zit. Spack ofzo?? Kan ik hier m'n regelwerk direct op lijmen? Of wat het dan met het pleisterwerk er vanaf?

Hoor graag jullie ideeën!

Groetjes,
Eline de Klusmachine
PXL_20210627_133753725.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  Ja, totaal geen probleem op een spackgespoten betonnen ondergrond. Ik heb zelf de overloop en entree op een dergelijke manier gedaan. Neem wel een Hi tackkit met een hoge aanvangshechting en laat minimaal 24 uur uitharden. Daarna de gips- of stucplaten wel schroeven en niet nieten.
   
  • Like
  Waarderingen: Elineklusmachine

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Ik zou dit niet willen. Mechanisch bevestigen is veel verstandiger. Anders kan het hele plafond er in één keer afvallen als er boven iemand een keer te hard springt.
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #4
  Ik zou ook voor boren en schroeven gaan. Lijkt me een stuk betrouwbaarder.
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
  Dat onverstandige hangt bij mij nu 7 jaar. We hebben het over een betonnen ondergrond en geen houten vloer neem ik aan. Wie door beton kan springen heeft een wereldact.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Het gaat erom dat je dan heel erg afhankelijk wordt van de hechting van de verf op de ondergrond. Verf weegt niet zoveel, dus dat blijft wel hangen. Maar als je daar een boel extra gewicht aan gaat hangen is het vragen om problemen. Daar houden ze (uiteraard) geen rekening mee bij het ontwikkelen van de verf.

  Dat jij toevallig een (of desnoods meerdere) voorbeeld hebt dat het goed gaat betekent niet dat het verstandig is. Gebruik gewoon de materialen zoals ze bedoeld zijn.
   

  Elineklusmachine

  • #7
  Mijn zorg zit inderdaad in het feit dat de verflaag los zou kunnen laten. Ik snap dat mechanisch bevestigen betrouwbaarder voelt, maar ja... vast is vast. Met schroeven of lijm.
  Er is in dit geval geen 'boven', dus niemand kan er te hard op springen (en het is beton). En wat betreft materialen gebruiken zoals ze bedoeld zijn: De betreffende lijm wordt wel verkocht als zijnde bruikbaar voor regelwerk.
  Ik denk dat ik het gewoon ga testen :)
   
  Laatst bewerkt:

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #8
  Tja maar aan de andere kant schrijft de fabrikant in het technisch blad ook:

  Onze adviezen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en praktijkervaringen. In verband met de grote verscheidenheid aan materialen en/of omstandigheden
  waaronder wordt gewerkt, kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de verkregen resultaten en/of enige schade die het gevolg zou zijn van het
  gebruik van het product.


  Of je de gok wilt wagen is aan jou. Ik heb ook wel eens verticaal wat planken en latten bevestigt met deze kit maar mijn hele plafond zou ik er toch niet aan durven hangen.
   

  Lampje45

  • #9
  Kees de schilder schreef:
  Ja, totaal geen probleem op een spackgespoten betonnen ondergrond. Ik heb zelf de overloop en entree op een dergelijke manier gedaan.
  Deze motivatie is natuurlijk erg zwak, want het gebruikte materiaal op een overloop of entree staat qua gewicht natuurlijk in geen enkele verhouding met het plafond in een woonkamer.

  De platen niet met nieten vastzetten, maar schroeven en de dragende constructie vastzetten met lijm op verf, dat spreekt elkaar toch tegen?
  Want het is wel gewoon een ketting met schakels.

  Ik zou er in ieder geval niet rustig zitten, als ik wist dat het zo vast zou zitten.
  Ik zou je willen adviseren een goede boorhamer te huren en de constructie gewoon mechanisch vast te zetten, op de gebruikelijke manier, met pluggen.

  Met een hobbyboor wordt het knoeiwerk, maar echte boorhamers gaan er in als koek.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu