Regelwerk gipsplafond

MarkJ

 • #1
Hallo

Ik ga in mijn garage gipsplaten aanbrengen op het plafond. Momenteel zitten er schrootjes, die haal ik weg en op het bestaande regelwerk monteer ik de platen.

Ik wil brede RK gipsplaten (de naden mogen zichtbaar blijven) over de gehele breedte (bijna 4.20 meter) van de garage aanbrengen. Dit iedere 60 cm. gezien de standaard breedte van de platen.

Mijn regelwerk loopt in de breedte van de garage (met de gipsplaten mee dus) iedere 25 centimeter. Kan ik deze platen (met een paar man ivm het gewicht) hierop monteren of moeten er ook dwarslatten aangebracht worden? Hier moet natuurlijk niet gaan doorzakken. Ik verneem graag hoe julie hierover denken.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Kunnen de gipsplaten niet rechtstreeks op de schrootjes ?
   

  MarkJ

  • #3
  Ik heb dit wel overwogen, maar wil alle elektra (loopt nu met verschillende buizen langs de binnenmuren) bovenlangs laten lopen. Ik zou een deel van de schrootjes weg kunnen halen, of tijdelijk weghalen tbv de elektra wellicht.

  Ik twijfelde daarnaast ook over het gewicht; de schootjes zijn bijna 2 cm dik en met spijkers gemonteerd aan de regels. Dan nog het gips a 10 kg per m2. Vandaar dacht ik alles weg te halen.
   

  Ace

  Specialist Wanden
  • #4
  Altijd het regelwerk contra de lengterichting, dan word het gewicht beter verdeeld.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Ik zou de schrootjes weghalen. Ze zitten gespijkerd, dus als je er gewicht aan gaat hangen is er een kans dat de spijkertjes losgetrokken worden. Als ze weg zijn, kan je het achterliggende rachelwerk en constructie ook inspecteren.
   

  MarkJ

  • #6
  Bedankt voor de reacties. Ik ga extra regels aanbrengen (dwars) en de schrootjes gaan eraf.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu