Regels plaatsen

redfox13

  • #1
Hallo klusforum,

Ik ben bezig om mijn vloerbalken te voorzien van zwaluwstaartplaaten. Deze komen los te liggen ivm vloerverwarming.
Ik vraag me af of ik nu regels moet aanbrengen omdat de overspanning van de balken 8 meter is en deze geen verband meer hebben nu ik de planken heb weggehaald.

PXL_20201204_114050001.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Ja, of andreaskruizen.
Waarom heb je het beschot, de planken of plaat, niet laten liggen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Ik zou voor een laag OSB-platen gaan. Deze heb je deels al liggen. Daarmee heb je een vlakke basis voor de zwaluwstaartplaten en heb je direct een ondersteuning ter plaatse van doorvoeren.

Kijk ook of je een anti-kip voorziening moet treffen:https://nl.wikipedia.org/wiki/Kippen_(techniek)
 

redfox13

  • #4
@Rola: ik was niet bekend met de andreaskruizen, leuk om te weten. Ik denk wel dat het het isoleren ertussen iets bemoeilijkt. Ik heb wel genoeg hout ervoor liggen dus daar zou ik dan weer aardig wat geld besparen t.o.v. regeldragers en balken-hout. De planken moesten eruit omdat al het leidingwerk en elektra wordt vervangen; deze waren zo vastgespijkerd (en droog- huis uit 1850) dat ze er niet normaal af kwamen. Ze kraakten ook erg.

@Walker: Ik las dat de fabrikant de platen rechtstreeks op de balken adviseert. De osb die je daar ziet liggen is alleen maar even neergelegd om daar de balken op te klampen (8 cm.) Achterin is namelijk die 'grote overspanning' van 8 meter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu