Houten vloer appartement vs regels VVE

Bartdungen

  • #1
Hallo,

Ik wil graag een houten vloer in mijn appartement ( 16 cm eiken planken ). Ik mag een harde vloerbedekking leggen van de VVE als ik kan aantonen dat de vloerbedekking de index voor contactgeluid met 10dB of meer verbetert (NEN 1070/NEN 5077) a.h.v. TNO rapport.

- wat zijn de mogelijkheden qua geluidsisolatie voor houten vloeren (zwevend/vast? ..ondervloer?)

- wat zijn de ervaringen van anderen met houten vloeren VVE regels?

Groeten,
Bart
 

H@ns

  • #2
Bartdungen schreef:
... als ik kan aantonen dat de vloerbedekking de index voor contactgeluid met 10dB of meer verbetert (NEN 1070/NEN 5077) a.h.v. TNO rapport.


Groeten,
Bart
Kun je dit even in begrijpelijke taal herformuleren?
 

EdP

  • #3
Je kunt het beste de vloer zwevend leggen. Er zijn ondervloeren die geschikt zijn voor appartementen, er staat altijd op de verpakking hoeveel dB geluidsreductie deze levert. 10 dB hoef je niet ver voor te zoeken, er zijn er ook met hogere waarden. Met het tonen van de verpakking kun je volgens mij voldoende geluidsreductie aantonen richting VVE.

Let er wel op dat je ruimschoots voldoende ruimte vrijlaat rondom, want je wilt a) niet dat de vloer gaat opbollen en b) niet dat de vloer de muur kan raken zodat die geluid doorgeeft aan de muur.

P.S. 16 cm is wel een erg dikke vloer zeg! :wink:
 

Bartdungen

  • #4
Bedankt EdP voor je snelle reactie en informatie! ..en ja het wordt inderdaad een dikke vloer als de planken er verkeerd om inkomen :wink:

H@ns..ik zou het graag in begrijpelijke taal willen herformuleren, maar zo staat het in het VVE regelement :(
 

H@ns

  • #5
Goed dan dan zal ik het even doen t.b.v. de duidelijkheid van het topic;

De bedekking van je vloer moet een geluidsreductie geven van tenminste 10db ten opzichte van de kale vloer. Dit moet je aan kunnen tonen door TNO - keurmerk voor zowel de legwijze als het gebruikte materiaal

De vraag is dan; van wat voor materiaal is de de huidige kale vloer, wat is de constructie en wat is daarvan de db-waarde voor contactgeluid?

Volgens mij zit je met zwevend leggen inderdaad aan de veilige kant!
Maar als het een betonvloer is zal een isolerende ondervloer al een heel eind richting -10db gaan...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu